För att bredda evenemanget och nå ut till hela Sverige kommer Kött & Chark SM att börja turnera i landet. Nu står Malmö på tur den 16-17 oktober 2024.
Slagthuset i Malmö blir mötesplatsen för nästa Kött & Chark SM, som arrangeras av Kött och Charkföretagen och tidskriften Kött & Chark.
– Kött & Chark SM är en mycket viktig mötesplats för branschen för att lyfta fram hantverket, kvalitet och innovation. Det är också positivt att evenemanget nu kommer att börja turnera runt i landet för att nå ut till fler, säger Magnus Nilsson, ordförande för Kött och Charkföretagen.
På programmet för det två dagar långa evenemanget står bland annat Styckar-SM, som var en nyhet 2022 och har som målsättning att även inkludera styckning av nöt 2024. Det blir även föreläsningar och seminarier samt en mässa med ett 50-tal utställande leverantörer som kommer att visa sina nya idéer och innovationer. Kött & Chark SM avslutas traditionsenligt med en galamiddag, där Sveriges främsta kött- och charkprodukter offentliggörs och de svenska mästarna koras.
– Kött & Chark SM innebär en utmärkt möjlighet för branschens alla företag att få träffa alla leverantörer av insatsvaror och få information om alla produktnyheter, säger Patrik Swenzén, projektledare för Kött & Chark SM.