Malmö nästa för turnerande Kött & Chark SM

PUBLICERAD: 29 maj 2023
UPPDATERAD: 8 juni
Magnus Nilsson är ordförande för Kött och Charkföretagen. Foto: Pressbild

För att bredda evenemanget och nå ut till hela Sverige kommer Kött & Chark SM att börja turnera i landet. Nu står Malmö på tur den 16-17 oktober 2024.

Slagthuset i Malmö blir mötesplatsen för nästa Kött & Chark SM, som arrangeras av Kött och Charkföretagen och tidskriften Kött & Chark.

– Kött & Chark SM är en mycket viktig mötesplats för branschen för att lyfta fram hantverket, kvalitet och innovation. Det är också positivt att evenemanget nu kommer att börja turnera runt i landet för att nå ut till fler, säger Magnus Nilsson, ordförande för Kött och Charkföretagen.

På programmet för det två dagar långa evenemanget står bland annat Styckar-SM, som var en nyhet 2022 och har som målsättning att även inkludera styckning av nöt 2024. Det blir även föreläsningar och seminarier samt en mässa med ett 50-tal utställande leverantörer som kommer att visa sina nya idéer och innovationer. Kött & Chark SM avslutas traditionsenligt med en galamiddag, där Sveriges främsta kött- och charkprodukter offentliggörs och de svenska mästarna koras.

– Kött & Chark SM innebär en utmärkt möjlighet för branschens alla företag att få träffa alla leverantörer av insatsvaror och få information om alla produktnyheter, säger Patrik Swenzén, projektledare för Kött & Chark SM.

Läs vidare

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Senaste nytt

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker