Malmö nästa för turnerande Kött & Chark SM

PUBLICERAD: 29 maj 2023
UPPDATERAD: 8 juni
Magnus Nilsson är ordförande för Kött och Charkföretagen. Foto: Pressbild

För att bredda evenemanget och nå ut till hela Sverige kommer Kött & Chark SM att börja turnera i landet. Nu står Malmö på tur den 16-17 oktober 2024.

Slagthuset i Malmö blir mötesplatsen för nästa Kött & Chark SM, som arrangeras av Kött och Charkföretagen och tidskriften Kött & Chark.

– Kött & Chark SM är en mycket viktig mötesplats för branschen för att lyfta fram hantverket, kvalitet och innovation. Det är också positivt att evenemanget nu kommer att börja turnera runt i landet för att nå ut till fler, säger Magnus Nilsson, ordförande för Kött och Charkföretagen.

På programmet för det två dagar långa evenemanget står bland annat Styckar-SM, som var en nyhet 2022 och har som målsättning att även inkludera styckning av nöt 2024. Det blir även föreläsningar och seminarier samt en mässa med ett 50-tal utställande leverantörer som kommer att visa sina nya idéer och innovationer. Kött & Chark SM avslutas traditionsenligt med en galamiddag, där Sveriges främsta kött- och charkprodukter offentliggörs och de svenska mästarna koras.

– Kött & Chark SM innebär en utmärkt möjlighet för branschens alla företag att få träffa alla leverantörer av insatsvaror och få information om alla produktnyheter, säger Patrik Swenzén, projektledare för Kött & Chark SM.

Läs vidare

Änglamarks pastaförpackningar byter från plast till papper

Coop ska spara 300 ton plast om året genom att byta ut plasten i Änglamarks pastaförpackningar till papper.
coop

Saveggys växtbaserade barriär ska ersätta plast på gurkor

Saveggy har ingått ett partnerskap med odlarna.se inför lanseringen av sin ätbara, växtbaserade skyddsbarriär på gurkor.
abcaeec2-9b15-4924-8b2d-88cc77c7b482(1)

Axfoundation vinner Livsmedelspriset 2023

Livsmedelspriset 2023 går till Axfoundation som arbetar för ett mer hållbart samhälle.
Axfoundation_Livsmedelspriset_LivsmedelIFokus1024x768

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Senaste nytt

Änglamarks pastaförpackningar byter från plast till papper

Coop ska spara 300 ton plast om året genom att byta ut plasten i Änglamarks pastaförpackningar till papper.
coop

Svenska proteingrödor i Anammas nya baljväxtfärs

Orklas varumärke Anamma lanserar en ny baljväxtfärs med öländska och skånska gråärtor, åkerbönor och linser
Anamma_baljvaxtfars_liggande_uncropped_RGB_LZW

Saveggys växtbaserade barriär ska ersätta plast på gurkor

Saveggy har ingått ett partnerskap med odlarna.se inför lanseringen av sin ätbara, växtbaserade skyddsbarriär på gurkor.
abcaeec2-9b15-4924-8b2d-88cc77c7b482(1)

Nespresso lanserar kaffet N°20 efter 20 års utveckling

Under 20 år har Nespresso arbetat med att ta fram kaffet N°20, genom att kombinera två Arabicaplantor.
P_4454_NESPRESSO_N20_SINGLE_GLASS_BOX_CAPSUAL_KV2_v2