Max startar samarbete med Lantmännen

PUBLICERAD: 24 maj 2023
UPPDATERAD: 24 maj
En av Max nya produkter är en burgare baserad på svenska ärtor. Foto: Pressbild

Lantmännen Cerealia har levererat två nya ärtbaserade produkter till Max satsning på gröna måltider. De två produkterna, en burgare och en nuggets-produkt, är båda baserade på svenska ärtor, och har tagits fram av Max chefskock Jonas Mårtensson.

– Vi är stolta över att Max har valt oss som leverantör av två nya produkter. Genom deras satsning på ett ännu bredare grönt sortiment får vi fler att upptäcka goda och hållbara måltider med ingredienser från de svenska åkrarna, säger Kristin Marmsjö, kommersiell chef Food service på Lantmännen Cerealia.

Lantmännen har länge arbetat för att öka skördarna av svenskodlade baljväxter samt att använda svenska baljväxter i nya sammanhang. Det finns även långt gångna planer för en storsatsning på en produktionsanläggning för ärtprotein i Lidköping de kommande åren.

– Att använda ärtor som proteinbas i gröna livsmedel är både gott, nyttigt och viktigt. Den svenska ärtan är en gröda fullproppad med nyttigheter såsom vitaminer, mineraler och fibrer. Max nya produkter bidrar också till att fortsätta utveckla det svenska jordbruket, där ärtan är en utmärkt växelgröda för våra lantbrukare, säger Kristin Marmsjö.

– Ärta finns och odlas redan i stor omfattning i det svenska jordbruket och därför är steget kort till att nu mer och mer använda detta som vegetabiliskt protein i tillverkningen av gröna livsmedel. Vi ser att intresset för vegetarisk, närproducerad mat ökar i hela Norden och är glada över att kunna erbjuda sådana produkter till ännu fler genom Max gröna måltider.

Läs vidare

Grüne Woche 2023: Positiv respons för svenska ekoprodukter

Tyskarnas intresse för svenska ekoprodukter är fortsatt stort.
Bild1

Tetra Pak satsar på utveckling av alternativa proteiner

Tetra Paks satsning på "New Food" har fokus på fermenteringsbaserade processer i en bioreaktor.
Unknown-9

100 ton kaffe får ny förpackning

Löfbergs nya mer klimatvänliga förpackning i monolaminat är nu tillgänglig för volymprodukter.
Löfbergs förpackning

Kent Persson vald till ny ordförande för SVL

Sprit & Vinleverantörsföreningens nya ordförande har en bakgrund som partisekreterare för Moderaterna.
kent profilbild

Senaste nytt

Grüne Woche 2023: Positiv respons för svenska ekoprodukter

Tyskarnas intresse för svenska ekoprodukter är fortsatt stort.
Bild1

Tetra Pak satsar på utveckling av alternativa proteiner

Tetra Paks satsning på "New Food" har fokus på fermenteringsbaserade processer i en bioreaktor.
Unknown-9

100 ton kaffe får ny förpackning

Löfbergs nya mer klimatvänliga förpackning i monolaminat är nu tillgänglig för volymprodukter.
Löfbergs förpackning

Klimatvänligare Lome-kött lanseras på Hemköp

Lome-köttet kommer från kor som har fått ett algbaserat fodertillskott.
1*HC5saDDUmKUExa2TDomRrQ