Blå och gröna proteiner i fokus för ny gastronomiutbildning

PUBLICERAD: 23 maj 2023
UPPDATERAD: 24 maj
Foto: Pressbild

I höst startar en ny YH-utbildning för gastronomiledare på efterfrågan från branschen. Utbildningen har fokus på sjömat och nya tidens proteiner men inkluderar även ledarskap, ekonomi och hållbarhet.

Den 23 september startar distansutbildningen Gastronomiledare – framtidens mat & protein på YrkesAkademin Yrkeshögskola. Fokus ligger på sjömat och grön mat/protein, men även ledarskap, arbetsmiljö, ekonomi, hållbar utveckling samt kök i utveckling inkluderas, då utbildningen ligger på en högre nivå.

För att utbildningen ska vara relevant har aktörer från hela landet tillsammans med YrkesAkademin Yrkeshögskola tagit fram en påbyggnadsutbildning, även kallad upskill, som både riktar sig till dem som vill bli ledare inom privat eller offentlig restaurangnäring och personal som redan idag arbetar som ledare.

– Vi har arbetat tillsammans med branschen för att ta fram utbildningen som inte bara reproducerar det branschen redan kan utan adderar nya perspektiv, ny kunskap och kompetens, säger Matilda Runeson, ansvarig för utbildningsledare på Yrkesakademins Yrkeshögskola.

Utbildningen är på distans med en fysisk träff på Gotland eller i Strängnäs.

Läs mer om utbildningen här

Senaste nytt

Hon blir Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Hanna Bellner blir ny chef för jordbruks- och medlemsfrågor för Arla i Sverige. Hon har arbetat på Arla i mer än 15 år, senast som chef för säljkåren mot dagligvaruhandeln.
6b3ca06b-790a-4660-a3dc-9e245880730a-w_960
Hon blir Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Kryddig julsenap från Apotek Hjärtat

Apotek Hjärtats julsenap får i år smak av den nordafrikanska kryddblandningen Ras el hanout.
RAO1069682_01
Kryddig julsenap från Apotek Hjärtat

Julöl 2025: Hantverk, hållbarhet och nya smaker

Inför julen 2025 ser Sveriges Bryggerier en tydlig trend mot hantverk, hållbarhet och smakinnovationer.
Festive beer on a Christmas table.
Julöl 2025: Hantverk, hållbarhet och nya smaker

Nytt och klassiskt julgodis från Fazer

Fazers julsortiment är en blandning av klassiker och nyheter – från krispiga praliner till kex med pepparkakssmak.
fazer (kopia)
Nytt och klassiskt julgodis från Fazer

Läs vidare

Hon blir Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Hanna Bellner blir ny chef för jordbruks- och medlemsfrågor för Arla i Sverige. Hon har arbetat på Arla i mer än 15 år, senast som chef för säljkåren mot dagligvaruhandeln.
6b3ca06b-790a-4660-a3dc-9e245880730a-w_960
Hon blir Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Julöl 2025: Hantverk, hållbarhet och nya smaker

Inför julen 2025 ser Sveriges Bryggerier en tydlig trend mot hantverk, hållbarhet och smakinnovationer.
Festive beer on a Christmas table.
Julöl 2025: Hantverk, hållbarhet och nya smaker

Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Det är nu klart att Mats Liedholm, vd på Fazer Sverige, är med i styrelsen för branschorganisationen FoodDrinkEurope.
liedholm
Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion

Efter flera år av nedgång ser mjölkproduktionen i Norrland nu ut att ha vänt. "Ett trendbrott" konstaterar Norrmejerier.
_MG_
Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion