Blå och gröna proteiner i fokus för ny gastronomiutbildning

PUBLICERAD: 23 maj 2023
UPPDATERAD: 24 maj
Foto: Pressbild

I höst startar en ny YH-utbildning för gastronomiledare på efterfrågan från branschen. Utbildningen har fokus på sjömat och nya tidens proteiner men inkluderar även ledarskap, ekonomi och hållbarhet.

Den 23 september startar distansutbildningen Gastronomiledare – framtidens mat & protein på YrkesAkademin Yrkeshögskola. Fokus ligger på sjömat och grön mat/protein, men även ledarskap, arbetsmiljö, ekonomi, hållbar utveckling samt kök i utveckling inkluderas, då utbildningen ligger på en högre nivå.

För att utbildningen ska vara relevant har aktörer från hela landet tillsammans med YrkesAkademin Yrkeshögskola tagit fram en påbyggnadsutbildning, även kallad upskill, som både riktar sig till dem som vill bli ledare inom privat eller offentlig restaurangnäring och personal som redan idag arbetar som ledare.

– Vi har arbetat tillsammans med branschen för att ta fram utbildningen som inte bara reproducerar det branschen redan kan utan adderar nya perspektiv, ny kunskap och kompetens, säger Matilda Runeson, ansvarig för utbildningsledare på Yrkesakademins Yrkeshögskola.

Utbildningen är på distans med en fysisk träff på Gotland eller i Strängnäs.

Läs mer om utbildningen här

Läs vidare

Grüne Woche 2023: Positiv respons för svenska ekoprodukter

Tyskarnas intresse för svenska ekoprodukter är fortsatt stort.
Bild1

Tetra Pak satsar på utveckling av alternativa proteiner

Tetra Paks satsning på "New Food" har fokus på fermenteringsbaserade processer i en bioreaktor.
Unknown-9

100 ton kaffe får ny förpackning

Löfbergs nya mer klimatvänliga förpackning i monolaminat är nu tillgänglig för volymprodukter.
Löfbergs förpackning

Kent Persson vald till ny ordförande för SVL

Sprit & Vinleverantörsföreningens nya ordförande har en bakgrund som partisekreterare för Moderaterna.
kent profilbild

Senaste nytt

Grüne Woche 2023: Positiv respons för svenska ekoprodukter

Tyskarnas intresse för svenska ekoprodukter är fortsatt stort.
Bild1

Tetra Pak satsar på utveckling av alternativa proteiner

Tetra Paks satsning på "New Food" har fokus på fermenteringsbaserade processer i en bioreaktor.
Unknown-9

100 ton kaffe får ny förpackning

Löfbergs nya mer klimatvänliga förpackning i monolaminat är nu tillgänglig för volymprodukter.
Löfbergs förpackning

Klimatvänligare Lome-kött lanseras på Hemköp

Lome-köttet kommer från kor som har fått ett algbaserat fodertillskott.
1*HC5saDDUmKUExa2TDomRrQ