
I höst startar en ny YH-utbildning för gastronomiledare på efterfrågan från branschen. Utbildningen har fokus på sjömat och nya tidens proteiner men inkluderar även ledarskap, ekonomi och hållbarhet.
Den 23 september startar distansutbildningen Gastronomiledare – framtidens mat & protein på YrkesAkademin Yrkeshögskola. Fokus ligger på sjömat och grön mat/protein, men även ledarskap, arbetsmiljö, ekonomi, hållbar utveckling samt kök i utveckling inkluderas, då utbildningen ligger på en högre nivå.
För att utbildningen ska vara relevant har aktörer från hela landet tillsammans med YrkesAkademin Yrkeshögskola tagit fram en påbyggnadsutbildning, även kallad upskill, som både riktar sig till dem som vill bli ledare inom privat eller offentlig restaurangnäring och personal som redan idag arbetar som ledare.
– Vi har arbetat tillsammans med branschen för att ta fram utbildningen som inte bara reproducerar det branschen redan kan utan adderar nya perspektiv, ny kunskap och kompetens, säger Matilda Runeson, ansvarig för utbildningsledare på Yrkesakademins Yrkeshögskola.
Utbildningen är på distans med en fysisk träff på Gotland eller i Strängnäs.
Läs mer om utbildningen här