Foodtechbolaget Improvin' tar in 40 miljoner

PUBLICERAD: 10 maj 2023
UPPDATERAD: 17 maj
Improvin’s plattform gör det möjligt att mäta och minska klimatutsläpp i livsmedelskedjan. Foto: Pressbild

Paulig och Axel Johnson investerar i det svenska teknikföretaget Improvin’, som erbjuder en AI-driven plattform för hållbarhetsprestanda inom livsmedelsindustrin.

Investeringsrundan på 40 miljoner kronor leddes av den klimatinriktade fonden Pale Blue Dot tillsammans med amerikanska Dynamo Ventures. Den inkluderade även Pauligs riskkapitalgren PINC och FoodBridge, som är Axel Johnsons plattform för investeringar i startup-företag inom foodtech.

Improvin’s plattform kopplar samman livsmedelsföretag med producenter och lantbrukare, vilket gör det möjligt att effektivt mäta, rapportera och minska växthusgasutsläppen i värdekedjan och även förbättra den biologiska mångfalden.

 – Improvin’s plattform gör en komplex uppgift mycket enklare genom automatiska satellitdata och användarvänliga gränssnitt. Det är den perfekta utgångspunkten för att arbeta med att minska sin miljömässiga påverkan. Vi har testat plattformen med några av våra veteleverantörer och Improvin’ är den bästa plattformen de har stött på, vilket vi också ser i en kraftigt växande efterfrågan av företagets tjänster. Det och ett fantastiskt team med rötter från lantbruket är varför vi investerade, säger Marika King, chef för PINC.

Enligt Improvin’s vd och grundare Niklas Wallsargård kommer investeringen att användas för att driva företagets expansion i Europa, med start i Tyskland, Belgien, Frankrike och Nederländerna.

– Det är en unik och perfekt kombination av expertis vi får med oss på resan i och med denna investering. Pale Blue Dots erfarenhet av klimatfrågor och Dynamo Ventures dito inom supply chain, i kombination med svårslagen kunskap om livsmedelsindustrin från både FoodBridge och PINC, säger Niklas Wallsargård.

Senaste nytt

Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Det är nu klart att Mats Liedholm, vd på Fazer Sverige, är med i styrelsen för branschorganisationen FoodDrinkEurope.
liedholm
Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Frukost med smak av julkola eller pepparkaka?

Skånemejerier presenterar årets julprodukter: Nyheten Vaniljyoghurt med smak av julkola och den återkommande Pepparkaksfilen.
jul-lanseringar_16-9
Frukost med smak av julkola eller pepparkaka?

Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion

Efter flera år av nedgång ser mjölkproduktionen i Norrland nu ut att ha vänt. "Ett trendbrott" konstaterar Norrmejerier.
_MG_
Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion

Höstnyheter på PBX: Svampkaffe och insektssnacks

Pressbyrån PBX lanserar flera höstnyheter – från svampkaffe och kakaofria chokladkakor till insektsbaserat snacks.
PBX Nyheter
Höstnyheter på PBX: Svampkaffe och insektssnacks

Läs vidare

Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Det är nu klart att Mats Liedholm, vd på Fazer Sverige, är med i styrelsen för branschorganisationen FoodDrinkEurope.
liedholm
Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion

Efter flera år av nedgång ser mjölkproduktionen i Norrland nu ut att ha vänt. "Ett trendbrott" konstaterar Norrmejerier.
_MG_
Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion

125 miljoner investeras i svenskt växtbaserat protein

Plant Protein Production AB i Jämjö ska producera svenskt växtbaserat protein av åkerböna.
Skärmavbild 2025-11-10 kl. 11.56.46
125 miljoner investeras i svenskt växtbaserat protein

Tetra Pak lanserar ny plattform för livsmedelsproduktion

Tetra Pak Factory OS är en ny AI-driven plattform för livsmedelsproduktion – en skalbar och modulär lösning som kopplar ihop hela fabriken.
Tetra Pak® Factory OS™
Tetra Pak lanserar ny plattform för livsmedelsproduktion