Foodtechbolaget Improvin' tar in 40 miljoner

PUBLICERAD: 10 maj 2023
UPPDATERAD: 17 maj
Improvin’s plattform gör det möjligt att mäta och minska klimatutsläpp i livsmedelskedjan. Foto: Pressbild

Paulig och Axel Johnson investerar i det svenska teknikföretaget Improvin’, som erbjuder en AI-driven plattform för hållbarhetsprestanda inom livsmedelsindustrin.

Investeringsrundan på 40 miljoner kronor leddes av den klimatinriktade fonden Pale Blue Dot tillsammans med amerikanska Dynamo Ventures. Den inkluderade även Pauligs riskkapitalgren PINC och FoodBridge, som är Axel Johnsons plattform för investeringar i startup-företag inom foodtech.

Improvin’s plattform kopplar samman livsmedelsföretag med producenter och lantbrukare, vilket gör det möjligt att effektivt mäta, rapportera och minska växthusgasutsläppen i värdekedjan och även förbättra den biologiska mångfalden.

 – Improvin’s plattform gör en komplex uppgift mycket enklare genom automatiska satellitdata och användarvänliga gränssnitt. Det är den perfekta utgångspunkten för att arbeta med att minska sin miljömässiga påverkan. Vi har testat plattformen med några av våra veteleverantörer och Improvin’ är den bästa plattformen de har stött på, vilket vi också ser i en kraftigt växande efterfrågan av företagets tjänster. Det och ett fantastiskt team med rötter från lantbruket är varför vi investerade, säger Marika King, chef för PINC.

Enligt Improvin’s vd och grundare Niklas Wallsargård kommer investeringen att användas för att driva företagets expansion i Europa, med start i Tyskland, Belgien, Frankrike och Nederländerna.

– Det är en unik och perfekt kombination av expertis vi får med oss på resan i och med denna investering. Pale Blue Dots erfarenhet av klimatfrågor och Dynamo Ventures dito inom supply chain, i kombination med svårslagen kunskap om livsmedelsindustrin från både FoodBridge och PINC, säger Niklas Wallsargård.

Läs vidare

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210

Senaste nytt

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210