Hon är Kravs nya omvärldsspanare

PUBLICERAD: 19 april 2023
UPPDATERAD: 27 april
Therese Zätterqvist är ny medarbetare på Krav. Foto: Pressbild

Therese Zätterqvist har rekryterats till Krav för att arbeta med kommunikation och omvärldsbevakning. Hon har tidigare arbetat på livsmedelsföretaget Bärta och även varit verksam som influencer.

Therese Zätterqvist har en universitetsutbildning i retorik med inriktning mot opinionsbildning och arbetade under 3-4 år som influencer på Youtube och Instagram. Hon slöt ofta samarbetsavtal med företag och organisationer som ville nå ut med information om klimat- och hållbarhetsfrågor.

Som anställd på Bärta arbetade hon med innehållsskapande, annonsering och projektledning. Att skapa rörligt material är något som hon tänker kan bli användbart även i kommunikationsarbetet på Krav.

– Krav vill skapa mer synlighet för mervärdena i ekologisk och Krav-märkt produktion, och behöver en mer omfattande omvärldsbevakning för att se hur det kan ske på bästa sätt. Therese Zätterqvists tidigare erfarenhet kommer att bli till stor nytta för oss i det sammanhanget, säger Nina Halling, marknadschef på Krav.

Senaste nytt

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Läs vidare

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning

Lantmännens Forskningsstiftelse utlyser 25 miljoner kronor för framtidens hållbara jordbruk och livsmedelssystem.
fredriksson
Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning