Estrella deltar i initiativ för schyssta cashewnötter

PUBLICERAD: 17 mars 2023
UPPDATERAD: 23 mars

Estrella är en del av Honest Cashew-initiativet, som arbetar för att säkerställa så bra och schyssta villkor som möjligt genom cashewnötens värdekedja. Bönder ska få bättre avkastning och inkomst, de anställda bättre arbetsmiljö och konsumenterna högre kvalitet.

Cashewnöten ingår i gruppen riskråvaror, vilket innebär att produktionen är förknippad med risk för negativ påverkan på mänskliga rättigheter. Inte sällan utgörs värdekedjan av osäkra villkor, låga löner, hälso- och säkerhetsrisker samt risk för barnarbete.

Honest Cashew-initiativet, som är framtaget av Intersnack och Intersnack Cashew Company, arbetar för att säkerställa så bra arbetsförhållanden och schyssta villkor som möjligt längs hela värdekedjan. Tillsammans med andra snacksproducenter och aktörer inom samma ägarkoncern, hjälper Estrella till med att bygga upp en transparent leverantörskedja.

”Detta är ett steg i rätt riktning för en transparent och rättvis värdekedja. Genom att vara en del av initiativet visar vi att vi vill gå längre och bidra till schysstare villkor. Vi pratar relativt lite om risker i leverantörsledet inom branschen idag och vi vill möta dessa utmaningar på ett öppet sätt gentemot våra kunder och konsumenter. Vi gör mycket som är bra redan nu, men vi stannar såklart inte där och detta är bara början på denna förbättringsresa. Genom att välja Estrellas snacks med Honest Cashew-emblemet bidrar även våra kunder och konsumenter till en förbättring inom branschen”, säger Jenny Lagergren, hållbarhetsansvarig på Estrella.

Estrella köper alla sina cashewnötter från Intersnack Cashew Company, ett helägt dotterbolag till Intersnack, som är specialiserat på rå cashewnötsupphandling och förbehandling. Estrellas produkter som innehåller cashewnötter kommer successivt att märkas med Honest Cashew-emblemet.

Läs vidare

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström

Senaste nytt

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström