Stort intresse för svenska paviljongen på BIOFACH 2023

PUBLICERAD: 7 mars 2023
UPPDATERAD: 9 mars
De svenska utställarna välkomnade besökarna redan vid entrén.

Livsmedelsnyheter.se reste till BIOFACH 2023 i Nürnberg och träffade utställarna i den svenska paviljongen.

I mitten av februari var BIOFACH mässan för ekologiska livsmedel, tillbaka i Nürnbergmässans hallar efter en stökig period med pandemin som ställde till det. På fyra dagar tog utställarna emot 36 000 besökare från 135 länder. 2 765 utställare från 95 länder fanns på plats, i siffran är utställare på den parallella mässan Vivaness för ekologiska för produkter för personlig hygien inräknad.
Enligt den tyska organisationen Bölw som samlar den tyska, organiska livsmedelsindustrin, har industrin stått emot de gångna årens problem bra. Globalt omsatte branschen 125 miljarder euro år 2022.

Flera nordiska paviljonger fanns på plats i hall 6. Finland, Danmark och Sverige visade musklerna. I den svenska paviljongen, arrangerad av Trade Fair Agency, som representerar Nürnbergmässan, fanns 15 företag på plats. Livsmedelsnyheter.se fanns också på plats och valde att fokusera på den svenska paviljongen. Under ett antal dagar kommer vi att publicera korta intervjuer med utställarna.

När mässan var över tog vi kontakt med Marie Jaeger på Trade Fair Agency för att få några kommentarer kring den svenska paviljongen.

– Som arrangör av den svenska samlingsmontern på mässan känner jag mig mycket nöjd med årets deltagande, säger Marie. Genom det stöd som projektet i år har fått från Jordbruksverket kunde vi bereda plats för långt fler företag än någonsin tidigare. Sverige fick på så sätt chans att visa upp sin stora bredd av högkvalitativa ekoproducenter och vi kunde därmed göra ett fantastiskt fint avtryck på mässan.

– Sverige har aldrig tidigare fått ett sådant enormt gensvar från internationella aktörer som i år. Vi hade till exempel flera delegationer med ministrar, från både Tyskland och Irland, som besökte den svenska samlingsmontern, då de ser Sverige som ett föregångsland inom ekologisk livsmedelsproduktion. Det tycker jag att alla de fina företag som var med och visade upp sina produkter i den svenska samlingsmontern ska ta till sig av och känna sig stolta över.

– Vi har nu fått ett kvitto på att Sverige står sig väl internationellt inom den ekologiska sektorn.

BIOFACH är en fest både för ögat, smak- och luktsinnet. Branschen präglas av en stark utvecklingstakt. Den speciella paviljongen för nyheter på marknaden var minst sagt välfylld. Vi återkommer med några smakprov från den lite längre fram.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Ihållande lågpristrend och hårdnande EMV-konkurrens

En stark efterfrågan på lågprisalternativ och EMV är de konsumenttrender som just nu påverkar den svenska livsmedelsproduktionen allra mest.
Carl Eckerdal_kundvagnar_pengar_Livsmedelsforetagen

Stor minskning av tillsatt socker i läsk

Dryckesbranschen har minskat det tillsatta sockret i läsksortimentet med 28 procent på fyra år.
Sveriges_Bryggerier_sockerreduktion_900209858

CandyKing presenterar vårens lösgodisnyheter

CandyKings vårnyheter består av sex nya lösgodisbitar, bland annat Center i en ny modern twist och Salta Diamanter.
CK_Vårnyheter_LU_Liggande

Atria köper Gooh av Lantmännen Cerealia

Lantmännen Cerealia avyttrar affärsområdet färdigrätter med varumärket Gooh.
Gooh! Vego samligsbild_Print 3500x2623