Arla märker dramatiskt ökat intresse för billiga recept

PUBLICERAD: 30 januari 2023
UPPDATERAD: 21 februari


På Arlas receptsidor Arla.se har antalet sökningar efter recept på billig middagsmat ökat med över 400 procent sedan september 2022, jämfört med samma period föregående år.

Arlas receptsidor lanserades år 1997 och innehåller över 6 000 recept och artiklar. På receptsidorna, som har närmare 200 000 besökare dagligen, har intresset för billiga recept ökat med över 400 procent sedan september 2022, jämfört med samma period föregående år. I juni 2022 publicerades artikeln ”Billiga middagar – recept som är snälla mot plånboken” som snabbt klättrade upp till andra plats över mest lästa artiklar.

”Den kraftiga ökningen av sökningar efter billiga recept på vår hemsida är en tydlig indikation på att svenskarnas matvanor har förändrats. Givet läget vill vi på Arla, nu mer än någonsin, inspirera konsumenter till hur man kan laga god mat som är både näringsrik och billig, och att inte slänga mat som luktar och smakar bra”, säger Tony Fredriksson, innehållschef på Arla.se.

I Arlas frågeforum för konsumenter har frågan om man kan frysa Arlas produkter länge legat i toppen. Men under årets andra vecka klättrade antalet besök med nästan 270 procent, jämfört med samma vecka förra året.

Allt fler svenskar söker också efter tips på matlådemat. De senaste sex månaderna, september-januari, har sökningarna efter recept och artiklar om matlådor ökat med närmare 700 procent, jämfört med samma period 2021/2022.

”Det är positivt att konsumenter blir mer medvetna om hur de kan förlänga hållbarheten på maten. Att intresset för matlådor har ökat så mycket är troligtvis en kombination av att vilja hålla nere kostnader för restaurangbesök och att många arbetar på kontoret igen efter år av hemmajobb”, säger Victoria Olsson, hållbarhetschef på Arla Sverige, som varnar för att folkhälsan kan påverkas på sikt.

”Många tummar på näringsinnehållet när de ser billigare alternativ i butikshyllan. Det är lätt att glömma bort att vi inte bara äter för att fylla magen, vi gör det för att fylla på med energi.”

Arlas artikel ”Billiga middagar – recept som är snälla mot plånboken” kan läsas här

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado