Cecilia Isaksson Sajland får ny roll på Orkla Foods Sverige

PUBLICERAD: 12 december 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Cecilia Isaksson Sajland är ny hållbarhets- och innovationsdirektör på Orkla Foods Sverige. Foto: Andreas Offesson

Cecilia Isaksson Sajland tillträder som ny hållbarhets- och innovationsdirektör på Orkla Foods Sverige, med det övergripande ansvaret att driva och utveckla bolagets hållbarhetsagenda och innovationsarbete.

Cecilia Isaksson Sajland har jobbat på Orkla sedan 1998, bland annat som marknadsdirektör.

”Cecilia kommer in med värdefulla perspektiv, inom både klimat, miljö och hälsa, för att fortsätta utveckla vårt hållbarhetsarbete. Med Cecilias gedigna erfarenhet av hållbarhet inom livsmedelsbranschen, i kombination med kunskap kring vår affär samt en förmåga att realisera våra hållbarhetsambitioner har jag stort förtroende för henne”, säger Henrik Julin, VD på Orkla Foods Sverige.

Cecilia Isaksson Sajland menar att livsmedelsindustrin behöver ställa om och det snabbt:

”Den mat vi äter har stor påverkan på vår förmåga att uppnå klimatmålen och som en av Sveriges största livsmedelsproducenter är det därför självklart för oss att också

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Senaste nytt

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker