Veg of Lund AB har tecknat avtal med ett europeiskt process- och förpackningsföretag för tillverkning av potatisdrycken DUG i Tyskland. Kommersiell produktion beräknas ske från och med februari 2023.
Veg of Lund har tecknat ett avtal med en europeisk aktör avseende produktion av sin växtbaserade dryck DUG för Sverige och närliggande marknader. Tillverkningen kommer att ske i norra Tyskland och ska komplettera befintlig produktion i England som främst kommer att förse den brittiska och irländska marknaden.
”Vi har tecknat avtal med en etablerad tillverkare med lång erfarenhet av produktion av växtbaserade livsmedel i moderna anläggningar på flera platser i Europa. Veg of Lunds strategi är att kontraktstillverka våra produkter hos certifierade och kompetenta partners i nära geografisk anslutning till de marknader där DUG säljs. Vi gör det främst för att det är mest effektivt ur ett kostnads- och kompetensperspektiv men även för att närproducerade livsmedel efterfrågas av marknaden och kan medföra mindre klimatavtryck”, säger Fredrik Carling, VD på Veg of Lund.
Sverige och Storbritannien är prioriterade marknader för Veg of Lund och från anläggningen i Tyskland kommer produktionen närmare den svenska marknaden samtidigt som bolaget kan bearbeta andra marknader i norra Europa. Den engelska anläggningen ska fokusera på brittiska och irländska kunder.
Fram till mitten av januari 2023 genomförs tester av tillverkningsprocess och förpackningslinjer. Därefter inleds leveranser av DUG Original, Barista och Unsweetened med uppdaterade recept och i enlitersförpackning till konsumenter i Sverige.