Veg of Lund startar produktion av DUG i Tyskland

PUBLICERAD: 6 december 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Veg of Lund AB har tecknat avtal med ett europeiskt process- och förpackningsföretag för tillverkning av potatisdrycken DUG i Tyskland. Kommersiell produktion beräknas ske från och med februari 2023.

Veg of Lund har tecknat ett avtal med en europeisk aktör avseende produktion av sin växtbaserade dryck DUG för Sverige och närliggande marknader. Tillverkningen kommer att ske i norra Tyskland och ska komplettera befintlig produktion i England som främst kommer att förse den brittiska och irländska marknaden.

”Vi har tecknat avtal med en etablerad tillverkare med lång erfarenhet av produktion av växtbaserade livsmedel i moderna anläggningar på flera platser i Europa. Veg of Lunds strategi är att kontraktstillverka våra produkter hos certifierade och kompetenta partners i nära geografisk anslutning till de marknader där DUG säljs. Vi gör det främst för att det är mest effektivt ur ett kostnads- och kompetensperspektiv men även för att närproducerade livsmedel efterfrågas av marknaden och kan medföra mindre klimatavtryck”, säger Fredrik Carling, VD på Veg of Lund.

Sverige och Storbritannien är prioriterade marknader för Veg of Lund och från anläggningen i Tyskland kommer produktionen närmare den svenska marknaden samtidigt som bolaget kan bearbeta andra marknader i norra Europa. Den engelska anläggningen ska fokusera på brittiska och irländska kunder.

Fram till mitten av januari 2023 genomförs tester av tillverkningsprocess och förpackningslinjer. Därefter inleds leveranser av DUG Original, Barista och Unsweetened med uppdaterade recept och i enlitersförpackning till konsumenter i Sverige.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado