Veg of Lund startar produktion av DUG i Tyskland

PUBLICERAD: 6 december 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Veg of Lund AB har tecknat avtal med ett europeiskt process- och förpackningsföretag för tillverkning av potatisdrycken DUG i Tyskland. Kommersiell produktion beräknas ske från och med februari 2023.

Veg of Lund har tecknat ett avtal med en europeisk aktör avseende produktion av sin växtbaserade dryck DUG för Sverige och närliggande marknader. Tillverkningen kommer att ske i norra Tyskland och ska komplettera befintlig produktion i England som främst kommer att förse den brittiska och irländska marknaden.

”Vi har tecknat avtal med en etablerad tillverkare med lång erfarenhet av produktion av växtbaserade livsmedel i moderna anläggningar på flera platser i Europa. Veg of Lunds strategi är att kontraktstillverka våra produkter hos certifierade och kompetenta partners i nära geografisk anslutning till de marknader där DUG säljs. Vi gör det främst för att det är mest effektivt ur ett kostnads- och kompetensperspektiv men även för att närproducerade livsmedel efterfrågas av marknaden och kan medföra mindre klimatavtryck”, säger Fredrik Carling, VD på Veg of Lund.

Sverige och Storbritannien är prioriterade marknader för Veg of Lund och från anläggningen i Tyskland kommer produktionen närmare den svenska marknaden samtidigt som bolaget kan bearbeta andra marknader i norra Europa. Den engelska anläggningen ska fokusera på brittiska och irländska kunder.

Fram till mitten av januari 2023 genomförs tester av tillverkningsprocess och förpackningslinjer. Därefter inleds leveranser av DUG Original, Barista och Unsweetened med uppdaterade recept och i enlitersförpackning till konsumenter i Sverige.

Senaste nytt

Easy to Use - Reumatikerförbundet lanserar märkning för lättöppnade produkter

Förpackningarnas öppningsbarhet, men även hanterbarhet, är frågor som stötts och blötts under alla år, egentligen ända sedan konsumentförpackningar såg dagen ljus i mitten på 1900-talet. Svåröppnat har alltid varit ett gångbart ord och så är det i många fall fortfarande. Nu lanserar Reumatikerförbundet en produktmärkning för förpackningar och produkter som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ny trågförseglare för stora volymer från Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introducerat en ny trågförslutare för livsmedelsindustrin, QX-800 som ger ökad kapacitet och hanterar prestanda- och effektivitetsutmaningar för trågförslutningsapplikationer. Den bygger på smart intelligens och har en kompakt design.
QX 800 close up shot of gripper arms with pots of fruitx

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx