Kött och Charkföretagen, KCF, får en ny ordförande när Magnus Nilsson, VD för Nyhléns Hugosons AB i Luleå, tar över efter Mikael Hugoson som har varit ordförande i 12 år.
Kött och Charkföretagen, KCF, har idag 71 medlemsföretag och ambitionen för den nya ordföranden Magnus Nilsson är att branschorganisationen fortsätter att jobba proaktivt och långsiktigt hållbart för hela branschens bästa.
”För mig som ny ordförande är det viktigt att Kött och Charkföretagen jobbar vidare med frågor om redlighet, policys, hållbarhet samt branschens attraktivitet och kompetensförsörjning, säger Magnus Nilsson.
Han konstaterar att kött- och charkbranschen i Sverige är en stor och viktig sektor av den svenska livsmedelsindustrin, som sysselsätter drygt 10 000 personer.
”Kött och Charkföretagen representerar företag som sammanlagt omsätter omkring 28 miljarder kronor.”
KCF företräder medlemmarna när det gäller frågor av gemensamt intresse inför myndigheter, organisationer och EU-institutioner och har ett nära samarbete med Livsmedelsföretagen.
”Utmaningarna framöver handlar om allt från en orolig omvärld och ett högt kostnadsläge till svårigheter med kompetensförsörjningen, vilket gör att det är av största vikt att livsmedelsstrategin på allvar börjar leverera för att trygga Sveriges försörjningsförmåga av livsmedel”, säger Magnus Därth, VD i Kött och Charkföretagen.