Fyra växtbaserade nyheter i frysdisken

PUBLICERAD: 3 oktober 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Peas of Heaven och Mycorena fortsätter sitt samarbete och lanserar fyra växtbaserade frysta produkter: Chic Filet, Fischy Filet, Balls of Heaven och Burger of Heaven. De nya produkterna, som är baserade på Peas of Heavens ärtprotein och Mycorenas svampprotein Promyc, liknar kycklingfilé, fiskfilé, köttbullar och hamburgare.

De två företagen har tidigare tagit fram den växtbaserade färska korven The Converter och tar nu steget in i frysdisken.

Enligt Julia Granung, produktutvecklingschef på Peas of Heaven, ser de två företagen en enorm tillväxtmöjlighet i det frysta segmentet. Hon poängterar att det inte bara handlar om att ta in frysta varianter av deras färska produkter, utan säger att Peas of Heaven och Mycorena tillsammans har skapat ett helt unikt sortiment av goda växtbaserade produkter med en köttliknade textur och saftighet.

Läs vidare

Dafgårds lanserar sin första hybridköttbulle

Dafgårds första 50/50-köttbulle – "Fridas köttbullar" – innehåller hälften grönsaker och hälften nötkött.
hälta test 2

Coop släpper växtbaserat substitut till tonfisk

Coop lanserar två växtbaserade nyheter av sojaprotein som alternativ till tonfisk.
RIKSMÖTETS ÖPPNANDE 2018

Skånemejerier lanserar ny proteindryck av svensk mjölk

Skånemejerier lanserar en proteinberikad drickyoghurt gjord på svensk mjölk – Lindahls PRO+.
Unknown

Nytt växtbaserat ostalternativ från Oddlygood

Oddlygood Cheezington Oh Protein är ett nytt växtbaserat alternativ till ost.
Pokébowl_2

Senaste nytt

Lantägg och Kung Markatta är årets Eko-septemberföretag

Kung Markatta och Lantägg har engagerat sig extra mycket under årets Eko-september. För sitt engagemang får de utmärkelsen "Årets Eko-septemberföretag".
b009b36a-2700-47b0-9a9f-91d186c057a2

Rapport: Politiska styrmedel krävs för att minska matsvinnet

Det krävs hårdare tag om Norden ska lyckas halvera matsvinnet innan 2030. Det visar en ny rapport.
Livsmedelsverket - Matsvinn brod2_nyhet

Klimatknuffen ska hjälpa Icas kunder att välja mer hållbart

Ica testar AI-tjänsten Klimatknuffen som ska tipsa e-handelskunderna om varor med lägre klimatavtryck.
sofie

EU-kampanj ska öka Irlands export av ekologiskt lammkött

Sverige är en av nyckelmarknaderna för Irlands EU-finansierade exportsatsning på ekologiskt lammkött.
On the organic sheep farm of Ross and Amy Jackson at Gurteen, Co. Tipperary.