Skånemejerier lanserar Pannoumi ostfärs

PUBLICERAD: 22 september 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Stek- och grillosten Pannoumi, som Skånemejerier lanserade tidigare i år, kommer nu även i form av en ostfärs.  Pannoumi ostfärs kan blandas med andra ingredienser och användas som alternativ till köttfärs i rätter som pastasås, köttbullar och kålpudding. Smaken är lätt syrlig med en tydlig, men lägre sälta, än exempelvis haloumi.

”Pannoumi är ett perfekt alternativ till kött eftersom den är så mångsidig. Konsistensen och smaken gör att du kan variera i oändlighet, den passar verkligen för all matlagning och du kan krydda som du själv vill. Dessutom har den ett högt proteininnehåll, men ett lägre klimatavtryck än nöt- och blandfärs”, säger Jannica Andersson, produktchef på Skånemejerier.

Pannoumi tillverkas på Skånemejeriers mejeri i Kristianstad av 100 procent sydsvensk komjölk.

Läs vidare

Kronfågel lanserar krispiga Chicken Nuggets Spicy

Kronfågels ätklara nyhet Chicken Nuggets Spicy kombinerar krispig tempura med smaker från chili, peppar och persilja.
kronfågel

Ökat intresse för meze – nya lanseringar från Salakis

Skånemejeriers varumärke Salakis lanserar Labneh och Ayran för att möta den ökande efterfrågan på meze.
Salakis

Skånemejeriers julklassiker är tillbaka

Skånemejerier presenterar årets julprodukter med smak av pepparkaka och kardemumma: Bravo Vinter, Pepparkaksfil och Vaniljyoghurt Pepparkaka.
Unknown

Skogaholm lanserar Julruta med smak av pepparkaka

Skogaholm Julruta är ett mjukt portionsbröd på tillfälligt besök med en pepparkakssmak som ska ge extra mycket julkänsla.
julruta

Senaste nytt

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker