Augusti rekordmånad för mat och kaffe på arbetsplatser

PUBLICERAD: 22 september 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Augusti 2022 blev en riktig rekordmånad för Convini med en försäljningsökning på över 50 procent jämfört med augusti 2021. Ett större intresse av att jobba på plats på kontoret samt ett förändrat konsumtionsmönster, där fler söker prisvärda lunchalternativ bedöms ligga bakom den kraftigt ökade försäljningen.

Augusti har historiskt varit en lugnare månad försäljningsmässigt för Convini eftersom många fortfarande har semester eller väljer att jobba på distans som en mjukstart inför hösten. Trots detta slog augustiförsäljningen för Convinis obemannade måltidsbutiker rekord och omsättningen ökade med över 50 procent jämfört med föregående år. Även i jämförelse med perioden före pandemin ligger försäljningen avsevärt högre.

”Vi ser en tydlig trend att fler söker sig tillbaka till arbetsplatsen igen men den starka försäljningen i augusti verkar även bero på att många ser sig om efter mer prisvärda lunchalternativ på grund av det oroliga ekonomiska läget”, säger Mats Palmquist, VD på Convini.

Majoriteten av Convinis produktkategorier ökade under augusti 2022 ökat jämfört med föregående år. Förutom smörgåsar, sallader och luncher ökade även försäljningen av olika mellanmål.

”Vi lyssnar noga på vad våra kunder vill ha och under hösten kommer vi därför fortsätta att fokusera på vårt vegetariska sortiment i våra kampanjsatsningar”, säger Marie Mets, marknadschef på Convini.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Frida Carlsson blir ny chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige. Hon tillträder efter sommaren.
Frida Carlsson

Saveggy tar in 20 miljoner från investerare

Saveggy har utvecklat en ätbar växtbaserad beläggning som ersätter plasten på gurka. Nu siktar bolaget på lansering i industriell skala.
bd40b94b513bbcc2_org

Kockens upphör som bolag – blir en del av Culinar

Sveriges Stärkelseproducenter Förening har beslutat att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB.
B7025175

Ny rapport: Större kaka men mindre bit

Idag går cirka 13 procent av hushållens utgifter till livsmedel, vilket kan jämföras med 44 procent i början av 1900-talet.
Skärmavbild 2024-04-18 kl. 08.29.58