Savolax, Sjömat och Fiskgrossisten får gemensam VD

PUBLICERAD: 8 september 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Christian von der Lancken och Ulrika Garbrant.

Koncernen Sjöson samlar sina verksamheter Savolax, Sjömat och Fiskgrossisten under ett ledarskap och tillsätter Christian von der Lancken som ny VD för alla tre bolagen. Syftet med ett samlat ledarskap är att höja kunskapsdelningen mellan bolagen.

Den nya VD:n Christian von der Lancken tillträdde den 6 september och kommer närmast från VD-rollen på Direkt Chark AB. Ulrika Garbrant, VD på Sjöson Mat & Dryck AB, är mycket nöjd med rekryteringen och förklarar tankarna bakom det samlade ledarskapet.

”Genom att tillsätta Christian von der Lancken agerar vi för att visa marknaden att vi tänker vara en spelare att räkna med även framöver inom hållbara och hälsosamma produkter. Framför allt vässar vi oss med den kompetens som Christian kommer in med. Han är en dokumenterat riktigt bra ledare som matchar vår värdegrund perfekt och han har dessutom stor erfarenhet av att utveckla bolag i positiv riktning. Dessutom har han gedigen kunskap kring utveckling av förädlade produkter. Det är ett område som växer snabbt och vi vill vara med och driva den utvecklingen framåt”, säger Ulrika Garbrant.

Christian von der Lancken är utbildad mejeriteknolog och har levt och verkat i livsmedelsbranschen under hela sitt yrkesliv, inte minst inom Arla Foods. Efter åren på Arla Foods har han varit vice VD på Hugo Eriksson Ost samt VD på Direkt Chark AB och Blisshold AB innan han blev kontaktad av Sjöson.

Sjömat Skandinavien, Savolax och Fiskgrossisten i Lysekil är tre välkända bolag med lång historik inom fisk- och skaldjursbranschen, som tillsammans omsätter över 250 miljoner kronor.

Senaste nytt

Easy to Use - Reumatikerförbundet lanserar märkning för lättöppnade produkter

Förpackningarnas öppningsbarhet, men även hanterbarhet, är frågor som stötts och blötts under alla år, egentligen ända sedan konsumentförpackningar såg dagen ljus i mitten på 1900-talet. Svåröppnat har alltid varit ett gångbart ord och så är det i många fall fortfarande. Nu lanserar Reumatikerförbundet en produktmärkning för förpackningar och produkter som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ny trågförseglare för stora volymer från Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introducerat en ny trågförslutare för livsmedelsindustrin, QX-800 som ger ökad kapacitet och hanterar prestanda- och effektivitetsutmaningar för trågförslutningsapplikationer. Den bygger på smart intelligens och har en kompakt design.
QX 800 close up shot of gripper arms with pots of fruitx

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx