Nespresso relanserar två populära säsongskaffen

PUBLICERAD: 24 augusti 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Nespressos initiativ Reviving Origin stöttar kaffeproduktionen i länder där det finns försvårande omständigheter. Inom serien har flera säsongskaffen varit på besök genom åren. Nu relanseras de populära smakerna Reviving Origins Cafecito de Puerto Rico och Amaha Awe Uganda.

Reviving Origins Cafecito de Puerto Rico är en blandning av latinamerikanska Arabicas från ön Puerto Rico, som rostas i två omgångar för att slutligen bli en intensiv och krämig dubbel espresso, som lyfter fram de naturnära smakerna i puertoricanskt kaffe.

Amaha Awe Uganda är ett säsongskaffe av Arabica från bergskedjan Ruwenzori, med noter av sandelträ och en elegant blommighet med medelhög syra och fyllighet. Dricks kaffet som en Latte Macchiato blir de kexliknande och diskreta fruktiga noterna mer tydliga och kaffet får en balanserad och söt finish.

Nespressos aluminiumkapslar kan återvinnas som metallförpackningar med kaffesumpen kvar.

Läs vidare

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Finsk godisnyhet för alla choklad- och lakritsälskare

Nu lanserar Cloetta det finska chokladvarumärket Tuplas senste nyhet i Sverige: Tupla Double Layer Liquorice.
Tupla

Oddlygood lanserar iskaffe i två smaker

Havredrycken Oddlygood Ice Ice Coffee kommer i smakerna Original och Caramel.
IceIce

Danish Crown Sverige lanserar 50/50 Hybridfärs

Danish Crown Sverige ersätter hälften av nötköttet i sin nya hybridfärs med linser, palsternacka och morot.
hybridfärs

Senaste nytt

Svenskarna nyfikna på odlat kött

Över hälften av svenskarna är öppna för att prova odlat kött, enligt en ny rapport.
CC-BY New Age Meats

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Ljusare läge för svensk livsmedelsproduktion

Under årets första kvartal bröt svensk livsmedelsindustri en 18 månader lång period av minskande försäljning och lönsamhet.
carl_eckerdal_1_web

Missvisande rapportering om glasspriser

Flera medier rapporterar om ökade glasspriser, men priset på glass har inte ökat mer än vad den genomsnittliga livsmedelskassen har gjort.
10754 Ice Dream SaltKaramell