Efter många års testodling kan Kungsörnen erbjuda en svensk pasta gjord av 100 procent durumvete från svenska gårdar. Kungsörnens svenska pasta är tillverkad i pastafabriken i sörmländska Järna och kommer som fusilli, penne, conchiglie, gemelli och spaghetti och märks med Från Sverige-märkningen.
”Durumvete odlas runt om i världen och mycket av den pasta vi äter i Sverige kommer ifrån södra Europa. Vi vill erbjuda den svenska marknaden en pasta gjord på finaste durumvete som utöver att smaka väldigt gott även odlats på våra egna öppna landskap, med en karaktär från vårt svenska klimat och natur. När det svenska durumvetet sedan blir till pasta i vår egen pastafabrik i sörmländska Järna har vi en svenskproducerad pasta gjord på 100 procent svenskt durumvete av finaste kvalitet som vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda den svenska marknaden”, säger Daniel Löfgren, Brand & Portfolio Manager pasta på Lantmännen.
Kungsörnen har valt att märka den nya pastan med Från Sverige-märkningen. Daniel Löfgren förklarar varför:
”Från Sverige är ett starkt märke med hög trovärdighet som gör det enklare för konsumenter att navigera i utbudet och att hitta vad de söker. När man väljer att köpa svensk pasta med lokal råvara och produktion stöttar man både svenskt jordbruk och svensk industri.”