Pressbyrån och 7-Eleven slopar socker och E-nummer

PUBLICERAD: 30 maj 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Nu försvinner sockret och alla E-nummer från korvarna som säljs på 7-Eleven och Pressbyrån. Uppdateringen innebär att alla animaliska korvar inte längre innehåller något tillsatt socker eller E-ämnen. Det kommer inte heller att finnas något nötkött i korvarna.

Årligen säljs ungefär 8 miljoner korvar på Pressbyrån och 7-Eleven i Sverige. Nu slopas sockret och alla E-nummer i de animaliska korvarna. Vanliga tillsatser i korv är E250 Natriumnitrit, E326 Kaliumlaktat, E325 Natriumlaktat och E300 Askorbinsyra, som nu ersätts med naturliga ingredienser och en vinägerbaserad ingrediens. Förändringen innebär också att det inte längre kommer att finnas något nötkött i korvarna, förutom i högrevskorven. Lindvalls Chark som levererar all animalisk korv till 7-Eleven och Pressbyrån har möjliggjort denna förändring genom sitt produktutvecklingsarbete.

Genom butiksexperimentet PBX har Reitan Convenience i Sverige kunnat testa vilka produkter som är de mest hållbara och bra nog att implementera på alla 400 butiker.

”PBX är vårt living lab som hjälper oss att navigera mot framtidens convenience. Där ska vi kontinuerligt testa nya produkter, tekniker, kommunikationsgrep och nya sätt att driva convenience på. Det som funkar på PBX ska sedan stegvis implementeras i alla våra butiker. Allt för att på ett hållbart sätt kunna bidra till att förenkla våra kunders vardag och göra det enkelt för kunden att själv göra medvetna val”, säger Malin Eklund, hållbarhetsdirektör på Reitan Convenience.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado