Alpro lanserar Rågdryck som den senaste innovationen inom växtbaserade drycker. Rågdrycken är en nordisk innovation som har tagits fram efter konsumenternas önskemål och produceras lokalt i Karlshamn i Sverige av råg från Finland. Den beskrivs som len och krämig för att passa i flera sammanhang – i kaffe, till gröt, i bakning eller bara att dricka som den är.
”Idéen om en rågdryck föddes för länge sedan, men det har varit en process att ta fram den på det sätt vi vill och hitta de bästa råvarorna. Drycken ska vara len att dricka, lätt att använda i vardagen och bra för både hälsan och planeten. Det är med stolthet vi äntligen kan säga att den är här”, säger Daniel Nobis, senior brand manager för Alpro i Norden.
Rågdrycken har inget tillsatt socker och är en källa för högt kalciumintag (120 mg/100 ml) och rik på fibrer (1.4 gram/100 ml). Den är även berikad med vitaminerna B2, B12 och D. Liksom Alpros övriga produkter är rågdrycken naturligt laktosfri.