LikeMeat-produkterna kända från Max nu i större förpackning

PUBLICERAD: 18 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari


LikeMeats Crispy Nuggets och Crispy No Chicken Burger – två produkter på MAX Burgers meny – lanseras vecka 11 i frysen på ICA och City Gross, och blir därmed tillgängliga hos alla svenska retailkedjor. LikeMeats produkter är ett alternativ till kyckling och passar alla från veganer till köttälskande flexitarianer.

”Vi lanserade förra året LikeMeats produkter i dagligvaruhandeln på Coop och Axfood och det blev direkt en succé. Vi är övertygade om att succén kommer att fortsätta nu när produkterna även finns på ICA och City Gross – dessutom i större förpackningar som passar hela familjen”, säger Kieran Youngman, General Manager, Nordics på Livekindly Collective.

Han fortsätter:

”Det är extra roligt att göra en produkt som redan är så älskad tillgänglig för fler personer vilket också är strategiskt viktigt för oss för att nå vårt mål som företag: Att göra växtbaserat till det nya normala”.

LikeMeat är ett av de marknadsledande varumärkena inom växtbaserat på sin hemmamarknad Tyskland. De förvärvades 2020 av Livekindly Collective, det snabbväxande globala växtbaserade bolaget som numera även äger svenska Oumph!

”Crispy No Chicken Burger och Crispy Nuggets är två alternativ till kött och kyckling som varken tummar på smak eller kvalitet. Vårt mål har varit att hitta en produkt som både kycklingälskare och personer som inte äter kött kan njuta av och det tycker jag vi lyckats med, säger Jonas Mårtensson”, chefskock på MAX.

LikeMeats Crispy Nuggets lanseras i en 300 grams förpackning med rekommenderat pris på 39,90 och Crispy No Chicken Burger kommer i en förpackning om 360 gram med rekommenderat pris på 49,90. Båda produkterna lanseras nu i frysdisken på ICA och City Gross. Produkterna är sojabaserade, milt kryddade, riktigt saftiga med en smarrigt krispig yta.

Om LikeMeat

LikeMeat är en av de ledande producenterna av växtbaserade köttalternativ i Tyskland och som en del av LIVEKINDLY Collective har de ett globalt uppdrag att göra växtbaserad mat till det nya normala.

LikeMeat grundades 2013 och finns i flera europeiska länder samt i USA.

För LikeMeat handlar det inte bara om att skapa en ersättning för kött – det handlar om att göra fantastisk mat som smakar bra. LikeMeats produkter är GMO-fria såväl som fria från gluten och mejeriprodukter. De är enkla att tillaga och innehåller mycket protein och fiber. De är också bättre för planeten. Ingen regnskog skövlas för LikeMeats sojabönor. För mer information besök www.likemeat.com

Läs vidare

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Nespresso lanserar komposterbara kapslar

Efter tre års forskning och utveckling har Nespresso skapat en pappersbaserad, hemkomposterbar kapsel.
P_4585_COFFEE_BAGS_ESPRESSO_COFFEE_V2

Skogaholm Sommarruta på tillfälligt besök

Fazer lanserar Skogaholm Sommarruta i portionsbitar med extra kryddning av fänkål, korianderfrön och anis.
Skogaholmsommarruta

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Senaste nytt

Anamma vill knuffa köttätare i en grönare riktning

Anamma lanserar köttavdraget, som innebär att den som har köpt kött kan använda kvittot för att få ett avdrag på vegoprodukter.
Köttavdraget

Fermentering ska ge nya hållbara råvaror

Greenfood och Tekinn undersöker hur svinn och rester kan omvandlas till ätbara råvaror med hjälp av fermentering.
8ebf740ccd2aa56f_org

Axfood förvärvar hela City Gross

Bergendahlskoncernen säljer resten av City Gross till Axfood. Köpeskillingen uppgår till 2 miljarder kronor.
803c6e3f4e727c16_org

Atria minskar sitt matsvinn med Matmissionen

Atria har tecknat ett donatoravtal med Matmissionen. Genom samarbetet kan Atria minska sitt matsvinn och samtidigt stödja Matmissionens arbete.
Matmissionen i Jakobsberg öppnar i april 2020.