Orkla i Kungshamn rekryterar 30 nya medarbetare

PUBLICERAD: 14 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Orkla i Kungshamn, med varumärken som Abba, Kalles Kaviar och Grebbestad Ansjovis, startar nu rekrytering av 30 nya medarbetare för att kunna öka produktionen av sjömat.

Till följd av kraftigt ökad försäljning de senaste veckorna och för att bygga upp ett större lager av säsongsprodukter inför påsk och midsommar, planerar bolaget nu att fler produktionslinjer ska köras parallellt.

De 30 tjänsterna utannonseras nu med önskan om start så snart som möjligt. I nuläget handlar det om tillfälliga tjänster och som kan gå över i tillsvidaretjänster. Det rör sig framförallt om produktionspersonal, men även specialistroller, till anläggningen i Kungshamn.

I förra veckan rapporterade Ekot i Sveriges Radio att försäljningen av fiskbullar i det närmaste har tredubblats, sedan kriget i Ukraina startade. Försäljningen av fiskbullar steg även kraftigt för två år sedan, när coronapandemin tog fart.

”Jag tror att det beror på omvärldssituationen, där konserverad mat är en del på checklistan och att man helt enkelt vill skänka konserverad mat till Ukraina”, sa Erik Edlund, fabrikschef på Orkla i Kungshamn, till Ekot.

Mer än 90 procent av den mat som Orkla säljer i Sverige produceras också i Sverige. Med varumärken som Felix, Abba, Anamma, Kronjäst och OLW är Orkla en av Sveriges största livsmedelsproducenter.

”Som medarbetare på Orkla är du en viktig kugge i Sveriges livsmedelsförsörjning. På Orkla får du som medarbetare vara med och bidra tillsammans med härliga kollegor. Vi vill ge alla våra medarbetare en möjlighet att växa och utvecklas”, säger Erik Edlund.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado