Lantfranska- en brödnyhet från Fazer

PUBLICERAD: 10 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari

|

Fazer har lanserat ett nytt lantbröd. Fazer Lantfranska är ett klassiskt osötat franskbröd med ny twist. Ett milt surdegsbröd bakat med vete, i Fazers bageri i Eskilstuna.

Framtagandet av Fazers nya bröd Lantfranska följer efterfrågan på lantbröd där konsumenter söker produktfördelar som osötat, naturligt och rustikt – kombinerat med att det är gott och gillas av hela familjen. Generellt finns det en stark trend kring hantverksbakat och rustikt bröd och segmentet lantbröd växer.  Hela kategorin påspackat bröd växer också, troligen kopplat till att vi spenderat mer tid hemma och även jobbat mer hemma under pandemin.

–  Vi är stolta över vårt nya bröd Fazer Lantfranska, som är en lite rustikare variant av det klassiska franskbrödet. Lantfranska är ett gott bröd med mild och god smak som är praktiskt för många olika tillfällen. Det är gott att rosta till frukosten och passar även som tillbehör till en soppa, eller som en god utflyktsmacka, säger Therese Vennberg, Senior brand manager, Fazer.

Alla Fazers lantbröd bakas i Sverige och all spannmål är odlat utifrån Fazers principer för hållbart spannmål.  Fazers svenskmärkning följer EUs förordning gällande ursprungsmärkning.

I samband med lanseringen av Lantfranska får förpackningarna av Fazers två andra lantbröd, Lantbröd Bistro och Lantbröd Havssalt, en uppdaterad design. En förpackning väger 600g och cirkapriset är 28,90 kr.

Läs vidare

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Premium snacks lanserar varumärket Gårdsnötter

Premium Snacks Nordic utökar sitt sortiment med tre festligare nötmixar under det nya varumärket Gårdsnötter.
Group 26

Nespresso och Oatly lanserar kaffekapsel för havredryck

Kaffekapseln Oatly Barista Edition Coffee är framtagen för att matchas med Oatlys havredryck iKaffe.
P_4685_KV2_NESPRSSO_STUDIO+OATLEY_2024_V4

Korvbrödsbagarn lanserar Real burger bun

Korvbrödsbagarn möter de nya burgartrenderna med Real burger bun, ett fluffigt hamburgerbröd med extra höjd.
Burgare_pack_1

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland