Lantfranska- en brödnyhet från Fazer

PUBLICERAD: 10 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari

|

Fazer har lanserat ett nytt lantbröd. Fazer Lantfranska är ett klassiskt osötat franskbröd med ny twist. Ett milt surdegsbröd bakat med vete, i Fazers bageri i Eskilstuna.

Framtagandet av Fazers nya bröd Lantfranska följer efterfrågan på lantbröd där konsumenter söker produktfördelar som osötat, naturligt och rustikt – kombinerat med att det är gott och gillas av hela familjen. Generellt finns det en stark trend kring hantverksbakat och rustikt bröd och segmentet lantbröd växer.  Hela kategorin påspackat bröd växer också, troligen kopplat till att vi spenderat mer tid hemma och även jobbat mer hemma under pandemin.

–  Vi är stolta över vårt nya bröd Fazer Lantfranska, som är en lite rustikare variant av det klassiska franskbrödet. Lantfranska är ett gott bröd med mild och god smak som är praktiskt för många olika tillfällen. Det är gott att rosta till frukosten och passar även som tillbehör till en soppa, eller som en god utflyktsmacka, säger Therese Vennberg, Senior brand manager, Fazer.

Alla Fazers lantbröd bakas i Sverige och all spannmål är odlat utifrån Fazers principer för hållbart spannmål.  Fazers svenskmärkning följer EUs förordning gällande ursprungsmärkning.

I samband med lanseringen av Lantfranska får förpackningarna av Fazers två andra lantbröd, Lantbröd Bistro och Lantbröd Havssalt, en uppdaterad design. En förpackning väger 600g och cirkapriset är 28,90 kr.

Senaste nytt

Fördubblade investeringar i alternativa proteiner

Under 2024 ökade investeringarna i alternativa proteiner med mer än 120 procent, enligt en ny analys från Good Food Institute Europe.
IsmaelB_GFI Europe

Klassisk ost har blivit en global succé

Keso har fått ett nytt uppsving på marknaden, drivet av sociala medier och nya konsumtionsmönster.
pexels-shkrabaanthony-4397312

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Läs vidare

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ärtbaserad 2-i-1-produkt för matlagning och vispning

Sproud 2-i-1 Cooking/Whipping är en ny växtbaserad matlagnings- och vispprodukt för både söta och salta rätter.
952b2f9454e770fa_org

Skakad sallad nu på Pressbyrån

Picadeli introducerar tre varianter av den virala succén "shake salad", exklusivt framtagna för Pressbyrån.
3500x2300_shakesallader2