Fazer har lanserat ett nytt lantbröd. Fazer Lantfranska är ett klassiskt osötat franskbröd med ny twist. Ett milt surdegsbröd bakat med vete, i Fazers bageri i Eskilstuna.
Framtagandet av Fazers nya bröd Lantfranska följer efterfrågan på lantbröd där konsumenter söker produktfördelar som osötat, naturligt och rustikt – kombinerat med att det är gott och gillas av hela familjen. Generellt finns det en stark trend kring hantverksbakat och rustikt bröd och segmentet lantbröd växer. Hela kategorin påspackat bröd växer också, troligen kopplat till att vi spenderat mer tid hemma och även jobbat mer hemma under pandemin.
– Vi är stolta över vårt nya bröd Fazer Lantfranska, som är en lite rustikare variant av det klassiska franskbrödet. Lantfranska är ett gott bröd med mild och god smak som är praktiskt för många olika tillfällen. Det är gott att rosta till frukosten och passar även som tillbehör till en soppa, eller som en god utflyktsmacka, säger Therese Vennberg, Senior brand manager, Fazer.
Alla Fazers lantbröd bakas i Sverige och all spannmål är odlat utifrån Fazers principer för hållbart spannmål. Fazers svenskmärkning följer EUs förordning gällande ursprungsmärkning.
I samband med lanseringen av Lantfranska får förpackningarna av Fazers två andra lantbröd, Lantbröd Bistro och Lantbröd Havssalt, en uppdaterad design. En förpackning väger 600g och cirkapriset är 28,90 kr.