Nordic Spice bygger egen kryddfabrik i Eskilstuna

PUBLICERAD: 28 februari 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Kryddföretaget Nordic Spice har beslutat att flytta hem produktionen från en fabrik i Spanien till sina lokaler i Eskilstuna. Från och med januari 2023 kommer all tillverkning av företagets produkter att ske där.

Familjeföretaget Nordic Spice tillverkar kryddor, glazer och marinader för butiks- och storkök. För snart ett år sedan öppnade företaget även en webbutik för privatpersoner. I dagsläget sker produktionen i en fabrik i Spanien och en flytt till Sverige innebär bland annat att företaget får kontroll över hela kedjan av utveckling, inköp, tillverkning och försäljning. Det kommer även att innebära fler arbetstillfällen, eftersom teamet behöver utökas, samt närmare samarbeten med lokala aktörer.

”Vi sluter cirkeln och kan nu förankra verksamheten ännu tydligare i kommunen. Vi har länge med stolthet sagt att våra kvalitetskryddor är tillverkade med kärlek och lång erfarenhet. Nu kan vi snart lägga till att de är utvecklade och tillverkade i Eskilstuna – i Sverige”, säger företagets VD Daniel Björk.

Visionen är att bli Sveriges mest moderna och hållbara kryddfabrik. En målbild är att skapa ett modernt smakcenter och samla all expertis inom smaksättning under samma tak.

”Det ska vara gott att komma till Nordic Spice. Både när det gäller känsla och smak”, säger Anna Ström Harrysson, försäljningschef på Nordic Spice.

Från och med januari 2023 räknar Nordic Spice med att tillverka alla sina produkter i Eskilstuna.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Svenskarna nyfikna på odlat kött

Över hälften av svenskarna är öppna för att prova odlat kött, enligt en ny rapport.
CC-BY New Age Meats

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Ljusare läge för svensk livsmedelsproduktion

Under årets första kvartal bröt svensk livsmedelsindustri en 18 månader lång period av minskande försäljning och lönsamhet.
carl_eckerdal_1_web

Missvisande rapportering om glasspriser

Flera medier rapporterar om ökade glasspriser, men priset på glass har inte ökat mer än vad den genomsnittliga livsmedelskassen har gjort.
10754 Ice Dream SaltKaramell