Picadeli växlar upp hållbarhetsarbetet och lägger nu fokus på att reducera plasten. Genom att övergå till plastfria salladslock och ta bort engångsburkarna för dressing räknar företaget med att spara 120 ton plast om året.
Som livsmedelsnyheter/packnews tidigare har rapporterat introducerar Picadeli ett plastfritt, fiberbaserat salladslock framtaget i samarbete med Stora Enso. En annan åtgärd för att reducera företagets plastavfall är att engångsdressingburkarna i salladsbarerna nu ersätts av stationära flaskor. Initiativet beräknas skona naturen på 120 ton plast årligen och är ett av företagets största klimatinitiativ efter att ha slutat med allt rött kött i sina salladsbarer i höstas.
Genom den nya lösningen minskar inte bara plasten i volym, det avfall som väl uppstår kan också återvinnas i stället för att hamna i parker eller andra offentliga miljöer.
Picadeli har sedan starten 2009 erbjudit en variation av växtbaserade alternativ och idag är 70 procent av utbudet veganskt och 90 procent lakto-ovo-vegetariskt. Nu tar företaget nästa steg i att reducera köttkonsumtionen i sina salladsbarer genom att introducera ett kycklingsubstitut av mykoprotein från det växtbaserade matföretaget Quorn.
”Vi är stolta över att vara “fast-food-de-la-future” och det innebär inte bara god och fräsch mat. Picadeli har ett tydligt hållbarhetsfokus genom innovativ växtbaserad mat, lösningar för minskat matsvinn och hållbara förpackningar”, säger Kristoffer Sunér, Head of Food & Quality på Picadeli.
Picadelis senaste hållbarhetsåtgärder kommer vara på plats under våren 2022 på samtliga marknader.