God Morgon lanserar ny hälsosam juice med kokosvatten

PUBLICERAD: 15 februari 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Med God Morgon Tropical och Strawberry Delight ökar God Morgon sin serie av funktionella och hälsosamma juicer och fruktdrycker. Med de två nyheterna följer alla de hälsosamma fördelarna som kokosvatten har. Kokosvatten är rikt på bland annat antioxidanter, mineraler och elektrolyter som är bra för kroppen. Användandet av kokosvatten gör att den naturliga sockerhalten sänks då kokosvatten har naturligt lägre fruktsocker.

”Vårt mål är att fler ska få i sig mer frukt och grönt, vi vet att den största barriären till att dricka juice är tron om att juice innehåller tillsatt socker. Genom den här produktinnovationen har vi lyckats möta vår målgrupps behov om att göra enklare val i vardagen för en hälsosam livsstil för hela familjen. Vi kommer även fortsätta att utbilda konsument om att juice är 100% frukt och inget annat”, säger Emma Hjert, Senior Brand Manager God Morgon.

God Morgon Tropical Delight
En fräsch och tropisk smakblandning av apelsin, äpple, ananas, mango och passionsfrukt samt kokosvatten.

God Morgon Strawberry Delight
En uppfriskande och mild bärblandning med smak av äpple, jordgubb och svarta vinbär samt kokosvatten.

God Morgon Benefit är en serie med funktionella juicer och fruktdrycker med adderade hälsofördelar så som vitaminer och fibrer. I sortimentet finns den solgula God Morgon Sun Power som innehåller pressad solmogen apelsin, äpple, morot, yuzu, vitamin C och D, den bäriga God Morgon Berry Protect, en blandning av pressat äpple, blåbär, hallon och acerola samt vitamin C och E. Samt God Morgon Prebiotic Fiber med äpple, päron, kokosmjölk och vitamin C. Den är även berikad med prebiotiskt fibrer som gör att magen mår extra bra**.

Pris och tillgänglighet
God Morgon Tropical och Strawberry Delight lanseras v.7 2022 hos Ica, Coop och City Gross. Cirkapris: 26,50 kr för 0,85 liter. Flaskan ingår i svenska pantsystemet och är tillverkad av 100% återvunnen plast.

* 30% mindre naturligt förekommande sockerarter från frukt jämfört med andra multifruktjuicer.

**Prebiotiskt fibrer från cikoriaroten bidrar till en normal tarmfunktion genom ökad avföringsfrekvens. EFSA, European Food Safety Authority

 

 

 

Läs vidare

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Finsk godisnyhet för alla choklad- och lakritsälskare

Nu lanserar Cloetta det finska chokladvarumärket Tuplas senste nyhet i Sverige: Tupla Double Layer Liquorice.
Tupla

Oddlygood lanserar iskaffe i två smaker

Havredrycken Oddlygood Ice Ice Coffee kommer i smakerna Original och Caramel.
IceIce

Danish Crown Sverige lanserar 50/50 Hybridfärs

Danish Crown Sverige ersätter hälften av nötköttet i sin nya hybridfärs med linser, palsternacka och morot.
hybridfärs

Senaste nytt

Svenskarna nyfikna på odlat kött

Över hälften av svenskarna är öppna för att prova odlat kött, enligt en ny rapport.
CC-BY New Age Meats

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Ljusare läge för svensk livsmedelsproduktion

Under årets första kvartal bröt svensk livsmedelsindustri en 18 månader lång period av minskande försäljning och lönsamhet.
carl_eckerdal_1_web

Missvisande rapportering om glasspriser

Flera medier rapporterar om ökade glasspriser, men priset på glass har inte ökat mer än vad den genomsnittliga livsmedelskassen har gjort.
10754 Ice Dream SaltKaramell