Vildsvinshamburgare från konceptet "Snabbmat utan skräp"

PUBLICERAD: 24 januari 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Med sitt snabbmatskoncept ”Snabbmat utan skräp” testar Jureskogs återigen gränserna vad snabbmat är när de släpper den nya burgaren Go Wild med vildsvinskött. Hamburgaren görs i ett samarbete med viltköttsleverantören Svenskt Gårdsvilt och den erfarna jägaren och kriminologen Leif GW Persson.

”Vi vill alltid utmana vad snabbmat är och är väldigt stolta över detta samarbete och att vi kan erbjuda en riktigt bra viltburgare med högklassigt viltkött”, säger Johan Jureskog.

På Jureskogs är hållbarhet viktigt och de jobbar ständigt för att hitta de bästa råvarorna. För Johan som själv är jägare var valet att göra en burgare tillsammans med Leif GW Persson helt naturligt.

”Det är såklart en ära att få göra detta tillsammans med Leif. En riktigt Go Wild, GW-burgare”, säger Johan.

Även om intresset för viltkött är stort kan det vara svårt att veta var man får tag på det. Detta är någonting som Svenskt Gårdsvilt och Leif GW Persson vill ändra på. I och med samarbetet med Jureskogs hoppas de kunna sänka ribban och ge fler möjlighet att testa viltkött.

”Det finns gott om vildsvin i skogarna i vårt land men det mesta av köttet hamnar hos jägarna själva. Det handlar mest om logistiska utmaningar som jobbar för att ändra på. Johan är en exceptionell kock och denna hamburgare är riktigt god”, säger Leif GW Persson, delägare i Svenskt Gårdsvilt.

”Många är ovana med viltkött och hur man ska laga det. Men det behöver inte vara svårare än att laga annat kött och just vildsvinskött är perfekt till just hamburgare”, säger Johan.

Viltkött är ett klimatsmart kött med lågt klimatavtryck som får grönt ljus på alla kategorier i WWF:s köttguide. Djuren lever i sin naturliga miljö, äter och lever av naturen och köttet är helt fritt från antibiotika. För köttkungen Johan Jureskog var just köttet det viktigaste.

”Jag har stor respekt för djuren och jakten. Med kött från vildsvin som levt hela sitt liv i skogen och ätit av det naturen erbjuder är detta verkligen snabbmat utan skräp. Och såklart är det en jäkligt god burgare säger”, Johan.

Från och med den 24 januari kommer viltburgaren GO WILD! Att serveras på alla Jureskogs restauranger runt om i landet.

 

Senaste nytt

Ny forskning om åkerböna

Hannah Ohm vid SLU har kartlagt genetiken bakom viktiga egenskaper hos åkerbönan och lagt grunden för förädling av nya nordiska sorter.
åkerbönor

Arvid Nordquist hyllar biologisk mångfald

Arvid Nordquists Sommarkaffe 2025 är en hyllning till Rainforest Alliances arbete för hållbar odling och biologisk mångfald.
ARVI_005_Sommarkaffe_700x350px

Påsken – en av årets största mathögtider

Under påsken spenderas ungefär 15 procent mer i dagligvaruhandeln, jämfört med en vanlig vecka. Mest ökar försäljningen av färsk fisk och skaldjur.
Skärmavbild 2025-04-17 kl. 10.19.05

Lantmännen blir majoritetsägare i Simsufoods

Lantmännen utökar sin ägarandel i livsmedelsföretaget Simsufoods, som producerar torra vegetabiliska produkter.
lantmännen

Läs vidare

Arvid Nordquist hyllar biologisk mångfald

Arvid Nordquists Sommarkaffe 2025 är en hyllning till Rainforest Alliances arbete för hållbar odling och biologisk mångfald.
ARVI_005_Sommarkaffe_700x350px

Pippis klippta spaghetti från Kungsörnen

I samband med Pippi Långstrumps 80-årsdag lanserar Kungsörnen Pippi Klippt spaghetti med kortare koktid.
spagetti

Carlsberg Sverige lanserar elektrisk öl

Carlsberg Sverige lyfter fram den utökade satsningen på elektrifierade transporter med lanseringen av en "elektrisk" öl.
03_PhoneCan_16x9_LinkedIn

Eckes-Granini lanserar ny funktionell dryck

Eckes-Granini breddar sin produktportfölj genom att lansera den funktionella drycken Brämhults Vitamin Water.
Skärmavbild 2025-04-02 kl. 08.31.49