Vildsvinshamburgare från konceptet "Snabbmat utan skräp"

PUBLICERAD: 24 januari 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Med sitt snabbmatskoncept ”Snabbmat utan skräp” testar Jureskogs återigen gränserna vad snabbmat är när de släpper den nya burgaren Go Wild med vildsvinskött. Hamburgaren görs i ett samarbete med viltköttsleverantören Svenskt Gårdsvilt och den erfarna jägaren och kriminologen Leif GW Persson.

”Vi vill alltid utmana vad snabbmat är och är väldigt stolta över detta samarbete och att vi kan erbjuda en riktigt bra viltburgare med högklassigt viltkött”, säger Johan Jureskog.

På Jureskogs är hållbarhet viktigt och de jobbar ständigt för att hitta de bästa råvarorna. För Johan som själv är jägare var valet att göra en burgare tillsammans med Leif GW Persson helt naturligt.

”Det är såklart en ära att få göra detta tillsammans med Leif. En riktigt Go Wild, GW-burgare”, säger Johan.

Även om intresset för viltkött är stort kan det vara svårt att veta var man får tag på det. Detta är någonting som Svenskt Gårdsvilt och Leif GW Persson vill ändra på. I och med samarbetet med Jureskogs hoppas de kunna sänka ribban och ge fler möjlighet att testa viltkött.

”Det finns gott om vildsvin i skogarna i vårt land men det mesta av köttet hamnar hos jägarna själva. Det handlar mest om logistiska utmaningar som jobbar för att ändra på. Johan är en exceptionell kock och denna hamburgare är riktigt god”, säger Leif GW Persson, delägare i Svenskt Gårdsvilt.

”Många är ovana med viltkött och hur man ska laga det. Men det behöver inte vara svårare än att laga annat kött och just vildsvinskött är perfekt till just hamburgare”, säger Johan.

Viltkött är ett klimatsmart kött med lågt klimatavtryck som får grönt ljus på alla kategorier i WWF:s köttguide. Djuren lever i sin naturliga miljö, äter och lever av naturen och köttet är helt fritt från antibiotika. För köttkungen Johan Jureskog var just köttet det viktigaste.

”Jag har stor respekt för djuren och jakten. Med kött från vildsvin som levt hela sitt liv i skogen och ätit av det naturen erbjuder är detta verkligen snabbmat utan skräp. Och såklart är det en jäkligt god burgare säger”, Johan.

Från och med den 24 januari kommer viltburgaren GO WILD! Att serveras på alla Jureskogs restauranger runt om i landet.

 

Läs vidare

Kronfågel lanserar krispiga Chicken Nuggets Spicy

Kronfågels ätklara nyhet Chicken Nuggets Spicy kombinerar krispig tempura med smaker från chili, peppar och persilja.
kronfågel

Ökat intresse för meze – nya lanseringar från Salakis

Skånemejeriers varumärke Salakis lanserar Labneh och Ayran för att möta den ökande efterfrågan på meze.
Salakis

Skånemejeriers julklassiker är tillbaka

Skånemejerier presenterar årets julprodukter med smak av pepparkaka och kardemumma: Bravo Vinter, Pepparkaksfil och Vaniljyoghurt Pepparkaka.
Unknown

Skogaholm lanserar Julruta med smak av pepparkaka

Skogaholm Julruta är ett mjukt portionsbröd på tillfälligt besök med en pepparkakssmak som ska ge extra mycket julkänsla.
julruta

Senaste nytt

Restauranger ska kunna informera om köttets ursprung

Den 1 mars 2025 blir det obligatoriskt för restauranger och andra storhushållsverksamheter att kunna informera gäster om ursprungsland för det kött som serveras.
ursprung

Gordon Circular ska utvecklas för offentlig sektor

Gordon har tillsammans med projektpartners beviljats 2 miljoner från Vinnova för att utveckla en cirkulär förpackningslösning för hemleveranser av livsmedel inom offentlig sektor.
gordon

DUG Foodtech får patent för sitt veganska köttalternativ

Svenska patent- och registreringsverket avser att godkänna DUG Foodtech AB:s patentansökan "Meat analogue".
tornberg

Skånemejerier signerar Klimatkontrakt Malmö

Skånemejerier har skrivit ett klimatkontrakt med Malmö stad som ska driva på den gröna omställningen och bidra till ett klimatneutralt Malmö år 2030.
DSC06052