Klart med ny VD på KLS Ugglarps

PUBLICERAD: 21 januari 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Viktor Tornberg tillträder som VD på KLS Ugglarps 1 mars.

Viktor Tornberg blir ny VD på köttföretaget KLS Ugglarps. Han ansvarar för den kommersiella verksamheten på företaget sedan 2017 och tillträder 1 mars.

 Viktor Tornberg har varit Vice President Commercial Operations på KLS Upplarps sedan 2017. Han är utbildad civilekonom från Lunds universitet och har även haft ett flertal roller på Ica, bland annat inom inköp och sortiment för kött, mejeri och färdigmat.

”I min nuvarande roll som ansvarig för den kommersiella verksamheten på KLS Ugglarps har jag haft förmånen att, tillsammans med våra duktiga produktutvecklare och vår säljorganisation, bygga upp ett lönsamt och hållbart erbjudande inom svensk köttråvara och inom chark och färdigmat”, säger Viktor Tornberg.

”En stark och stabil svensk köttproduktion är fundamentet för att vi ska fortsätta resan mot ett ledande matföretag där det svenska proteinet utvecklas och ger nya härliga smakupplevelser till våra måltider. Det ska bli en väldigt spännande resa som jag ser mycket fram emot att göra tillsammans med våra medarbetare, våra kunder och våra lantbrukare.”

KLS Ugglarps är en del av Danish Crown Group. Jais Valeur, styrelseordförande KLS Ugglarps och CEO Danish Crown säger att KLS Ugglarps har haft en fantastisk utveckling under de senaste åren:

”Tillsammans med svenska lantbrukare och kunder har bolaget levererat innovationer som driver svensk livsmedelsproduktion starkt framåt.  Jag ser fram emot att följa hur nya satsningar, investeringar och samarbeten fortsätter under Viktors ledarskap.”

Viktor Tornberg efterträder Jonas Tunestål som i samband med detta lämnar bolaget för att bli VD och koncernchef på Scandi Standard. 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Anamma vill knuffa köttätare i en grönare riktning

Anamma lanserar köttavdraget, som innebär att den som har köpt kött kan använda kvittot för att få ett avdrag på vegoprodukter.
Köttavdraget

Fermentering ska ge nya hållbara råvaror

Greenfood och Tekinn undersöker hur svinn och rester kan omvandlas till ätbara råvaror med hjälp av fermentering.
8ebf740ccd2aa56f_org

Axfood förvärvar hela City Gross

Bergendahlskoncernen säljer resten av City Gross till Axfood. Köpeskillingen uppgår till 2 miljarder kronor.
803c6e3f4e727c16_org

Atria minskar sitt matsvinn med Matmissionen

Atria har tecknat ett donatoravtal med Matmissionen. Genom samarbetet kan Atria minska sitt matsvinn och samtidigt stödja Matmissionens arbete.
Matmissionen i Jakobsberg öppnar i april 2020.