Paulig satsar på växande kategorin frukost med Risenta granola

PUBLICERAD: 11 januari 2022
UPPDATERAD: 21 februari


60 procent av svenskarna* anser att frukost är det viktigaste målet på dagen. Och på Paulig ser man den växande kategorin som en möjlighet att lyfta varumärket Risenta till nya höjder. Med en serie nya granolas från Risenta ska Paulig utöver försäljning leverera på både hälsa och klimat.

Flingor, müsli och granola för tankarna till dagens första mål. Men faktum är att traditionella frukostmål också konsumeras till lunch, som snacks, ja till och med till middag. Kategorin frukost fortsätter att växa och drivs av granola, som nu gått om müsli i popularitet.

”Smak är en stor drivkraft inom granola, men också hälsa. Det ska smaka gott och göra gott. Det har vi tagit fasta på i lanseringen av våra nya granolaprodukter från Risenta, som är rika på fiber, utan tillsatser och med naturlig sötma från dadlar”, säger Niklas Larsson, marknadschef på Paulig i Sverige.

Pauligs målsättning är att samtliga företagets förpackningar ska vara återvinningsbara 2025. Det innebär att man ser över nuvarande sortiment men åtagandet ställer också höga krav på de nya produkter som tas fram.

”För Risenta Crunchy Granola kommer vi under 2022 att introducera en innerpåse i monomaterial, som underlättar materialåtervinningen. Ytterkartongen, som är i papp, kan förstås också återvinnas. Och som alltid är Risentas produkter etthundra procent klimatkompenserade”, säger Niklas Larsson.

Risentas nya Crunchy Granola kommer i smakerna rostad mandel och hasselnöt, äpple och kanel samt kardemumma, hasselnöt och blåbär. Produkterna finns i butik från vecka 3.

PRODUKTFAKTA

Risenta Crunchy Granola – Rostad Mandel & Hasselnöt

En gyllene granola som har ugnsrostats knaprig. Med hasselnötter, pumpakärnor, solroskärnor och rostade mandlar. Rik på fiber och med naturlig sötma från dadlar. 100% klimatkompenserad.

Risenta Crunchy Granola – Äpple & Kanel

En gyllene granola som har ugnsrostats knaprig. Med mandel och solroskärnor som blandats med friska äppelbitar och kanel. Som pricken över i små frasiga puffar för extra krispighet. Rik på fiber och med naturlig sötma från dadlar. 100% klimatkompenserad.

Risenta Crunchy Granola – Kardemumma, Hasselnöt & Blåbär

En gyllene granola som har ugnsrostats härligt knaprig. Med hasselnötter, solroskärnor, torkade blåbär och en rejäl nypa kardemumma. Rik på fiber och med naturlig sötma från dadlar. 100% klimatkompenserad.

 

*Källa: Mintel, 2019

Läs vidare

Dafgårds lanserar sin första hybridköttbulle

Dafgårds första 50/50-köttbulle – "Fridas köttbullar" – innehåller hälften grönsaker och hälften nötkött.
hälta test 2

Coop släpper växtbaserat substitut till tonfisk

Coop lanserar två växtbaserade nyheter av sojaprotein som alternativ till tonfisk.
RIKSMÖTETS ÖPPNANDE 2018

Skånemejerier lanserar ny proteindryck av svensk mjölk

Skånemejerier lanserar en proteinberikad drickyoghurt gjord på svensk mjölk – Lindahls PRO+.
Unknown

Nytt växtbaserat ostalternativ från Oddlygood

Oddlygood Cheezington Oh Protein är ett nytt växtbaserat alternativ till ost.
Pokébowl_2

Senaste nytt

De tävlar om finalplatserna i Änglamarkspriset 2024

KF och Coop presenterar de fem nominerade som tävlar om tre finalpriser i Änglamarkspriset 2024.
mattias bergqvist

KLS investerar 152 miljoner i Dalsjöfors

KLS bygger ut sin anläggning i Dalsjöfors för 152 miljoner, vilket ska öka kapaciteten med 30 procent.
default

Hon blir Polarbröds nya innovations- och utvecklingschef

Laura Pulkkinen tillträder som innovations- och utvecklingschef på Polarbröd under oktober.
2789859698-Laura-Pulkkinen

Valios mjölk ska bli koldioxidneutral inom fem år

Valio startar ett pilotprojekt för att producera helt koldioxidneutral mjölk inom fem år.
vaio1