Kavlis medarbetare delar ut 2,5 miljoner till goda ändamål

PUBLICERAD: 8 december 2021
UPPDATERAD: 21 februari

Från vänster: Sebastian Nilsson, projektledare för Aldrig Ensam, Marcus Boltestam, säljare på Kavli och Charlie Eriksson, grundare av Aldrig Ensam.

Kavli ägs av Kavlifonden som årligen delar ut hela överskottet på runt 100 miljoner kronor till olika ändamål i Sverige och världen. I Sverige går bidrag till bland annat forskning, hjälp till barns och ungas psykiska hälsa samt till Stadsmissioner över landet.

Varje år får Kavlis medarbetare dessutom en summa pengar att dela ut genom att nominera och rösta fram de organisationer som ligger dem extra varmt om hjärtat. I år kunde varje medarbetare dela ut 12 563 kronor var, totalt 2 500 000 kronor, enligt följande:

Cancerrehabfonden 847 990 kronor
Aldrig Ensam 747 487 kronor
Majblomman 433 417 kronor
Städa Sverige 244 975 kronor
Sjöräddningssällskapet 226 131 kronor

30 procent av Kavlis medarbetare valde att lägga sin röst på Aldrig Ensam, en ideell organisation som arbetar för att bidra till en mer öppen dialog kring psykisk ohälsa.

”Stort varmt tack till Kavli och ni som röstade på oss, vi kommer få stor användning för pengarna genom att inleda en stor satsning inom föreningslivet i Sverige för att nå ut till barn och unga med livsviktig information om psykisk ohälsa. Vår ambition är att alla inom föreningslivet i Sverige ska få en grundkunskap inom ämnet psykisk ohälsa. Vi har identifierat att det råder enorma problem med psykisk ohälsa inom idrottens värld, både på motions- och elitnivå. Detta vill vi förebygga och ändra på via en utbildningssatsning för föreningslivet i Sverige”, säger Charlie Eriksson, grundare av Aldrig Ensam.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado