Risfabriken får en stor genombrottsorder från Coop

PUBLICERAD: 16 november 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Nordic Rice – Sveriges enda risfabrik – får en genombrottsorder från Coop. Ordern omfattar rissorterna basmati, jasmin och matris under varumärket Risfabriken. Enkilosförpackningar med rissorterna kommer att säljas över hela landet i Coops butiker.

Sveriges enda risfabrik, Nordic Rice, köper in råris direkt från utvalda odlare runt om i världen och sorterar, förädlar, polerar och paketerar det i sin fabrik i Eskilstuna.

”Vi har utvecklats starkt under året med ett flertal nya och stora kunder. Vårt ris håller en hög kvalitet och behöver till exempel inte sköljas, eftersom produktionen ser till att varje riskorn är rent och putsat direkt från fabriken, vilket uppskattas av kunderna, säger Haider Al-Kaizhwan, VD på Nordic Rice.

”Vi ser att ris blir ett allt viktigare baslivsmedel på svenskarnas matbord. Inte minst genom alla nyinflyttade som har med sig en mattradition där riset har en central roll på matbordet.”

Nordic Rice har även som ambition att sprida kunskaper om ris under varumärket Risfabriken, till exempel hur de olika sorterna odlas, hur riset kokas för bästa resultat och vilket ris som bäst matchar andra råvaror. Förutom ris, packas även baljväxter, bulgur och quinoa i risfabriken i Eskilstuna.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Anamma vill knuffa köttätare i en grönare riktning

Anamma lanserar köttavdraget, som innebär att den som har köpt kött kan använda kvittot för att få ett avdrag på vegoprodukter.
Köttavdraget

Fermentering ska ge nya hållbara råvaror

Greenfood och Tekinn undersöker hur svinn och rester kan omvandlas till ätbara råvaror med hjälp av fermentering.
8ebf740ccd2aa56f_org

Axfood förvärvar hela City Gross

Bergendahlskoncernen säljer resten av City Gross till Axfood. Köpeskillingen uppgår till 2 miljarder kronor.
803c6e3f4e727c16_org

Atria minskar sitt matsvinn med Matmissionen

Atria har tecknat ett donatoravtal med Matmissionen. Genom samarbetet kan Atria minska sitt matsvinn och samtidigt stödja Matmissionens arbete.
Matmissionen i Jakobsberg öppnar i april 2020.