Lätta tar nu nästa steg in i framtiden med nytt och förbättrat recept. Nya Lätta har kvar samma smak och låga fetthalt, men utan palmolja och med förbättrad konsistens. Lätta är växtbaserat och innehåller nyttiga fetter – vilket gör det till ett bra val för både klimatet och hälsan.
Lätta har varit en växtbaserad klassiker på svenskarnas frukostbord sedan 1984 och är idag Sveriges mest populära margarin. Nu har Lätta fått ett nytt recept med förbättrad konsistens utan att kompromissa med den goda smaken som varit omtyckt i generationer. Palmoljan har tagits bort mängden nyttig rapsolja har ökat, och det nya palmoljefria receptet består nu av en blandning av de växtbaserade oljorna rapsolja (26%), kokosolja (10%) och solrosolja (5%). Det innebär att mängden nyttiga fetter i produkten har ökat, en försäkran om ett hälsosammare val av margarin för alla.
”Vi strävar alltid efter att förbättra våra recept utan att kompromissa med den goda smaken som är så omtyckt av våra konsumenter. Lätta är ett hälsosamt och klimatsmart alternativ till smör, och genom att ta bort palmoljan från Lätta lyssnar vi in vad våra konsumenter tycker”, säger Anneli Forsman, Nordisk VD på Upfield.
Nya Lätta är fortfarande ett gott och fräscht lättmargarin med rapsolja och smakrik kärnmjölk, men nu med förbättrad konsistens som går att bre på mackan direkt från kylskåpet. Alla naturliga oljor som används i nya palmoljefria Lätta är hållbart producerade. Fetthalten är fortfarande 40 procent varav 65 procent är omättat fett och 35 procent är mättat fett.
De nya Lätta-produkterna – Lätta Original (400 g och 600 g) och Lätta Extrasaltat (600 g) finns nu i butik hos ICA, Coop, Axfood, Lidl, mathem.se och mat.se. Rekommenderat återförsäljarpris är 16,90 kr för Lätta 400 g är och 19,90 kr för Lätta 600 g.