Valio utökar sitt veganska sortiment Valio Oddlygood

PUBLICERAD: 6 oktober 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Nu utökar Valio sitt veganska sortiment Valio Oddlygood med nya växtbaserade alternativ till crème fraiche, matlagningsgrädde och vispgrädde.

Svenskarnas efterfrågan på växtbaserade livsmedel fortsätter öka. Enligt Valios undersökning Magrapporten® 2021 har svenskarna lagat mer mat hemma det senaste året och fler har börjat experimentera med sin matlagning. Rapporten bekräftar även en ökning av flexitarianer i de svenska hushållen, där växtbaserade alternativ tar mer plats bland de unga.

”Det är väldigt spännande att vara en del av resan för växtbaserade alternativ till klassiska matlagningsprodukter. Det ska vara lätt att anpassa maten både till vardag och fest, utan att behöva tumma på smaken. I våra konsumenttester av nyheterna upplevdes smaken god och texturen krämig, vilket vi såklart tycker är jättekul”, säger Karin Philipson, Produktchef på Valio Oddlygood.

Oddlygood Dream Fraiche
Ett växtbaserat alternativ till crème fraiche som kan användas i både kall och varm matlagning, vilket gör den optimal att använda i till exempel såser, grytor eller som dipp. Den är berikad med vitaminerna B2, B12 och D2 och innehåller även mjölksyrabakterierna Lactobacillus acidophilus och Bifidobacterium som påverkar magens tarmflora. Dessutom är den glutenfri.

Oddlygood Easy Cooking
En växtbaserad matlagningsgrädde som passar extra bra i grytor, pastarätter, soppor, gratänger med mera. Som alla Valios havrebaserade produkter är den gjord på nordiskt odlad havre och dessutom glutenfri.

Oddlygood Easy Whipping
En växtbaserad vispgrädde som är lättvispad och passar utmärkt till alla slags desserter, tårtor och andra bakverk. Gjord på vegetabilisk olja från kokos och raps.

Produktinformation:
Nyheterna finns i butik från vecka 39. Rekommenderat konsumentpris för Oddlygood® Dream Fraiche, 400 g är 24,90 kr och Oddlygood® Easy Cooking, 1L är 25,90 kr. För Oddlygood® Easy Whipping, 2,5 dl är rekommenderat pris 16,50 kr.

Om undersökningen
Valio har sedan mitten av 1900-talet bedrivit forskning för hälsa och välmående. Forskningen kompletteras med flera återkommande trendmätningar, däribland Magrapporten®, som är Sveriges största undersökning om maghälsa. Magrapporten® 2021 är den femte upplagan och bygger på en statistiskt säkerställd undersökning genomförd av Kantar Sifo under perioden 4–12 mars 2021. Totalt intervjuades 2 009 personer i Sverige i åldrarna 16–79 år. Av dem var 226 personer mellan 16–24 år. I gruppen som uppger att de har haft problem med magen det senaste året ingår 740 personer.

Fakta från undersökningen:
Svenskarnas matvanor det senaste året
• 56 % av hushåll med mer än 1 person har olika kosthållning. (2019: 67%)
• 41% av unga svenskar (16–24 år) är idag flexitarianer. (2019: 28%)
• 46 % av svenskarna har lagat mer mat det senaste året.
• 35 % av svenskarna har experimenterat med nya maträtter det senaste året.

 

Senaste nytt

Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Andelen vegetarianer, veganer och flexitarianer har minskat, inte minst bland unga, samtidigt ökar intresset för hybridprodukter.
hybrid
Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Estrella firar midsommar med snacksvisor

Estrella vill höja midsommarstämningen genom att lansera ett vishäfte med festliga snacksvisor – att sjunga till chipsskålen.
Estrella_Snacksvisor_Pressbild_1920x1080
Estrella firar midsommar med snacksvisor

Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Svenska BlueRedGold tar in 31 miljoner i en investeringsrunda för att utveckla ett skalbart inomhussystem för åretruntodling av saffran.
saffran2hoÌ_g fotograf Markus Engstrand
Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Över 35 ton jordgubbar har kontrollerats, bland annat för att säkerställa att ursprungsmärkningen stämmer och att företagen är registrerade.
gubbar
Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Läs vidare

Potatisen tar steget in i cafévärlden

DUG Foodtech lanserar världens första osötade potatisdryck för kaffe, DUG Unsweetened Barista.
DUG Collection
Potatisen tar steget in i cafévärlden

Världens första chokladfria "chokladcheesecake"

Urban Deli lanserar chokladcheesecake utan choklad, gjord på drav från ölbryggning.
Fakecake_Banner bock 1_4
Världens första chokladfria ”chokladcheesecake”

Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym

Barillas bronsvalsade premiumpasta, Al Bronzo, kommer i en ny, större förpackning med en lätt texturerad yta.
Al Bronzo Header Final.001
Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym

Willys lanserar svinnsmart grillnyhet

Willys lanserar Grill på Spill, grillbriketter gjorda av restprodukter från hasselnötsproduktion.
ac4ac925d653ca3f_org
Willys lanserar svinnsmart grillnyhet