Två färska nyheter från Pågen

PUBLICERAD: 27 september 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Nu introducerar Pågen två mörka brytbröd – portionsbröd som sammanbakas två och två för större saftighet och luftighet. Bakade i stenugn har både GrötBräck och RågBräck en härlig hantverkskänsla med en lätt skorpa undertill.

Allt fler konsumenter vill ha bröd som bjuder på god smak med integrerad hälsa – precis som Pågens två nya brytbröd.

• GrötBräck innehåller riktig havregrynsgröt, som bidrar till att göra brödet extra saftigt och mättande. Det är ett luftigt bröd som får en nötig karaktär från korngryn, solroskärnor och linfrön, säger Sarah Olsson, produktchef för mörka bröd på Pågen.

• Det andra nya brytbrödet, RågBräck, har en annan lite, mustigare karaktär. Det har en hög halt av rågmjöl och rågkärnor, hela 30 procent, som får samspela med surdeg och malt för en mustig, saftig och mättande känsla. Ett gott och luftigt bröd som sätter guldkant på frukosten.

Pågens nya brytbröd levereras färska till butiker över hela landet. De får en karaktäristisk hantverkskänsla av att bakas i stenugn och blir extra saftiga och luftiga genom att sammanbakas två och två.

”Både GrötBräck och RågBräck är goda och praktiska bröd för många olika tillfällen – från den näringsrika frukosten till mellanmålets macka på språng. Eller varför inte som ett mjukt bröd att bryta till en höstig soppa”, säger Monica Bergen, Marknadschef Pågen.

Och varför kallar ni bröden för bräck? Vad betyder det egentligen?

”Det är ett gammalt ord med flera olika betydelser. Dels är det ett ord för något som bryts isär, precis som man gör med dessa bröd. I bakvärlden är det dessutom en benämning på en mindre bit av en större deg. Två bra skäl till att använda det till våra nya brytbröd”, berättar Monica Bergen.

Varje förpackning innehåller 6 portionsbröd och väger 320 g. Rekommenderat cirkapris är 27,95 kr.

 

Läs vidare

Sommarkänsla året runt med Pomonader

Kiviks Musteri lanserar det nya konceptet Pomonad, en kolsyrad dryck baserad på svenska äpplen och andra svenska sommarsmaker.
Pomonader 16_9

Felix moderniserar hela kolonialhyllan

Felix lanserar nya såser och dressingar, recepten på flera befintliga produkter förbättras och hela sortimentet kommer i nya "drizzleflaskor".
Sallad_1200x750 2

Santa Maria lanserar smaksättare med extra sting

Santa Maria lanserar en hetare variant av sin Sweet Chili-sås – Sweet Chili Sås Hot – och uppdaterar receptet på sina äggnudlar.
santa maria

Ostspäckad limited edition från Santa Maria

Santa Maria lanserar Santa Maria Crunchy & Cheesy Strips – en ny limited edition med en distinkt ostsmak och dippvänlig form.
Unknown

Senaste nytt

Coop ansluter till Lantmännens odlingsprogram

Coop ansluter Coop Havregryn till Klimat & Natur – Lantmännens odlingsprogram för Framtidens Jordbruk.
coop

Agtira stärker sin marknadsposition

Agtira blir medlem i Svenska Odlarlaget, en medlemsägd producentorganisation för växthusodlare i Sverige.
agtira vd

Första trendrapporten om svenskt öl

Hur ser framtiden ut för svenskt öl? Vilka trender präglar branschen 2025? Beernews presenterar Sveriges första trendrapport om öl.
Skärmavbild 2025-01-14 kl. 08.53.14

Consivo köper dansk livsmedelsdistributör

Consivo Group har förvärvat danska livsmedelsdistributören L’Italia Buona och kan nu erbjuda sina tjänster på alla fyra nordiska huvudmarknader.
Bild 1 Pasta