Arla bjuder 22 000 studenter på frukost

PUBLICERAD: 27 september 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Arlas Frukostbarometer visar att ju äldre eleverna blir, desto färre äter frukost. Därför åker Arla Mat ut på frukostturné till studentstäderna Uppsala, Göteborg, Linköping och Stockholm med ambitionen att inspirera unga vuxna till goda och hälsosamma frukostvanor för livet. Totalt kommer Arla att bjuda på 22 000 frukostar.

I augusti lanserade Arla Frukostbarometern, en undersökning bland elever och lärare om barn och ungas frukostvanor. Resultaten var tydliga, både elever och lärare upplever att hälsosamma frukostvanor ger många positiva effekter, som bättre koncentrationsförmåga och välbefinnande. Det framkom även att ju äldre eleverna blev, desto färre åt frukost.

För att inspirera universitetsstudenter till en bättre start på dagen kör Arla Mat Foodtruck ut på en frukostturné och besöker campus i Uppsala, Göteborg, Linköping och Stockholm mellan den 28 september och 8 oktober. Det kommer att bjudas på yoghurt med granola, ostmackor, smoothies, kaffe, med mera. Frukosten är gratis och räcker till 500 studenter per dag och stad.

”Frukosten är en stund för njutning och ett sätt att samla energi och vi vill på ett engagerande sätt inspirera unga vuxna till goda och hälsosamma frukostvanor för livet. Under vår frukostturné ger vi studenter en chans att starta dagen med de bästa förutsättningarna tillsammans med sina vänner”, säger Fredrik Larm, event- och sponsorchef, Arla Sverige.

På universitetsområdet kommer Arla också att cykla runt under dagen och dela ut mellanmål till studenter och personal som inte hinner förbi Arla Mat Foodtruck. Totalt kommer det att bjudas på 22 000 frukostar och on the go-mellanmål.

 

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Kale Foods lanserar Juicy Marbles i Sverige

Kale Foods är distributör för Juicy Marbles växtbaserade produkteri Sverige.
IMG-4737

Axfoundation vinner Livsmedelspriset 2023

Livsmedelspriset 2023 går till Axfoundation som arbetar för ett mer hållbart samhälle.
Axfoundation_Livsmedelspriset_LivsmedelIFokus1024x768

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1