Lavazzas kända blandningar nu i koldioxidneutrala kapslar

PUBLICERAD: 14 september 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Nu lanseras fyra av Lavazzas mest kända kaffeblandningar i nya koldioxidneutrala aluminiumkapslar som är kompatibla med Nespressos originalmaskiner.

De nya kapslarna är gjorda av aluminium, vilket gör dem återvinningsbara i Sverige. Koldioxutsläppen under kapslarnas hela livscykel – produktion, transport, användande och återvinning – är klimatkompenserade i projektet Madre de Dios i Amazonas. Projektet bidrar till att skydda Amazonas regnskogar genom att drastiskt minska olaglig avverkning och skövling, vilket ökar upptaget av koldioxid och skyddar den lokala mångfalden.

”Vårt mål är att uppnå fullständig koldioxidneutralitet och resan började med att kompensera direkta utsläpp för koncernens kontor och produktionsanläggningar. För våra nya kaffekapslar tillämpar vi koldioxidkompensation på restutsläpp i hela värdekedjan, från kaffeodling till dess att kapseln återvinns. Därför är vi väldigt stolta över att kunna lansera våra första kaffekapslar som är koldioxidneutrala rakt igenom, säger Heléne Grannas, marknadschef Lavazza Sverige och Finland.

”Att nyheterna dessutom är baserade på våra existerande ikoniska produkter känns extra roligt och vi är övertygade om att våra kunder kommer bli lika glada som vi över att kunna hitta sina favoriter som kompatibla kapslar.”

Lavazzas första koldioxidneutrala produktlinje för dagligvaruhandeln består av fyra blandningar:

Qualità Rossa, som funnits i Lavazzas sortiment i över 50 år. Den har toner av choklad och hasselnöt och är en blandning av Arabica- och Robustabönort.
Qualità Oro beskrivs som Lavazzas mes exklusiva blandning, som nu lanseras i aluminiumkapsel. Den är en blandning av Arabicabönor med en fruktig och blommig ton. ¡Tierra! For Planet, som representerar Lavazzas engagemang inom hållbarhet, är en dubbelcertifierad ekologisk premiumblandning av Arabicabönor från Afrika, Syd- och Centralamerika som är certifierade med Rainforest Alliance och EU-lövet. Smaken beskrivs som mild och fruktig med sötsyrliga toner av citrus och mandel.
Crema e Gusto, som är den mest kraftfulla av de nya kapslarna, är en kryddig och smakrik blandning med toner av choklad av Arabica- och Robustabönor.

Kapslarna är kompatibla med alla Nespressos originalmaskiner. Ytterförpackningen är gjord av återvinningsbart och FSC-märkt papper från hållbart hållen skog. Aluminiumkapslarna återvinns i metallåtervinningen vid miljöstationer. Lokala avvikelser kan förekomma beroende på den specifika kommunens avfallshantering.

 

 

Läs vidare

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport visar att de viktigaste alternativen till plastförpackningar "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Konsumenterna föredrar pappersbaserade förpackningar

Den senaste konsumentenkäten Trend Tracker Survey 2023 från Two Sides Europe visar att konsumenter föredrar pappersbaserade förpackningar.
låda på transportx

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Senaste nytt

Kale Foods lanserar Juicy Marbles i Sverige

Kale Foods är distributör för Juicy Marbles växtbaserade produkteri Sverige.
IMG-4737

Axfoundation vinner Livsmedelspriset 2023

Livsmedelspriset 2023 går till Axfoundation som arbetar för ett mer hållbart samhälle.
Axfoundation_Livsmedelspriset_LivsmedelIFokus1024x768

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1