Fazer Dumle Havredryck med smak av choklad och kola med havre

PUBLICERAD: 27 augusti 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Fazer Dumle Havredryck kombinerar Dumlekolans choklad- och kolasmak med len havre. Den fylliga chokladdrycken är växtbaserad och tillverkas av nordisk havre. Nyheten lanseras i svenska matbutiker vecka 39 2021.

Fazer Dumle Havredryck tillverkas av nordisk fullkornshavre och är en växtbaserad dryckesnyhet som kan avnjutas som den är och både kall och varm. Produkten passar även utmärkt som bas i olika desserter och blir extra god toppad med en klick vispad Fazer Aito Oat for Whipping.

Fazer Dumle Havredryck säljs i enlitersförpackningar som räcker längre och kan oöppnade förvaras i rumstemperatur.

”Konsumtionen av växtbaserade drycker ökar stadigt. Vi vill erbjuda läckra alternativ till alla som gillar växtbaserade drycker och är nyfikna på något nytt. Vad är väl då godare än den klassiska Dumlekolan! Den ikoniska produktens kombination av choklad och kola är ursprungligen mjölkbaserad, men den klassiska Dumle-smaken passar utmärkt även i en växtbaserad produkt”, säger Susanna Kallio, Brand and Category Director på Fazer.

Dumle-smaken har sina rötter i Sverige där företaget Mazetti 1945 tillverkade den första platta godisklubban som 1960 fick namnet Dumle. Fazer köpte Mazetti 1975 och Dumle är sedan dess en del av Fazers produktsortiment. På 1980-talet lanserade Fazer chokladgodiset Dumle Toffee Caramel. Dumle är känd för sin unika och lätt igenkännliga smak och är en ikonisk produkt såväl i Norden som ute i världen. Dumle säljs i mer än 30 länder runt om i världen.

– Dumle är en populär smak och inte enbart i Norden, utan har också många fans runt om i världen. Efterfrågan på växtbaserade drycker med choklad- och kakaosmak är stor i Europa, och vi tror att Fazer Dumle Havredryck kommer att sticka ut med sin unika choklad- och kolasmak, säger Susanna Kallio.

Från och med början av september kommer Dumle havredryck även att finnas på menyn i alla Gateau-butiker i Sverige.

Senaste nytt

Kravs effektrapport: 40 år som gett eko i Sverige

Krav firar 40 år med en effektrapport: Ekologisk potatis har sparat 30 miljoner liter bekämpningsmedel och 30 000 ton koldioxid.
Effektrapport omslag prm_1000px

Uppdaterade kostråd: Mer grönt och mindre kött

Livsmedelsverket uppdaterar kostråden: Mer grönt och fullkorn, mindre av läsk, godis och snacks och högst 350 gram kött och chark i veckan.
rött kött

Atria Sverige stärker sitt hållbarhetsfokus

Atria har rekryterat Nelida Karlsson till en nyinrättad tjänst som hållbarhetschef för Atria Sverige.
Nelida_Karlsson

Alkoholfritt vin i PET-flaska till picknicken

Lagom till picknicksäsongen släpper Spring Village två nya alkoholfria viner i en praktisk PET-flaska, som är lätt att ta med på picknicken.
spring-villag-alkoholfrinyhet

Läs vidare

Alkoholfritt vin i PET-flaska till picknicken

Lagom till picknicksäsongen släpper Spring Village två nya alkoholfria viner i en praktisk PET-flaska, som är lätt att ta med på picknicken.
spring-villag-alkoholfrinyhet

Årets sommarglassbåt: En svalkande sommarbris

SIA Glass lanserar Årets Sommarglassbåt och en helt ny Glassbåtskollektion för en dag på stranden.
Pressmeddelande.sommarkampanj

Arvid Nordquist hyllar biologisk mångfald

Arvid Nordquists Sommarkaffe 2025 är en hyllning till Rainforest Alliances arbete för hållbar odling och biologisk mångfald.
ARVI_005_Sommarkaffe_700x350px

Pippis klippta spaghetti från Kungsörnen

I samband med Pippi Långstrumps 80-årsdag lanserar Kungsörnen Pippi Klippt spaghetti med kortare koktid.
spagetti