Spröd och frasig nyhet från Kikkoman

PUBLICERAD: 23 augusti 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Panko är japanska där pan betyder bröd och ko betyder smulor. Men det är inte vilka brödsmulor som helst! Brödet till Kikkoman Panko specialbakas utan kant, finmals och torkas. Resultatet är små, små lätta och luftiga flingor som absorberar minimalt med fett vid tillagning, vilket ger en bestående spröd och frasig yta.

”Kikkoman Panko är en högkvalitativ ersättare till vanligt ströbröd. Det trollar fram en alldeles speciell textur som lyfter upplevelsen av många olika sorters maträtter och specialiteter från hela världen. Produkten är lätt att lyckas med och är oumbärlig i alla hemmakockars kök”, säger Tilda Jönsson, produktchef för Kikkoman i Sverige.

Kikkoman Panko innehåller inga kryddor och har en neutral smak. Ströbrödet passar därför till både matlagning, bakning och desserter – till panering, fritering, stekning och ugnsbakning. Det går också utmärkt att använda några matskedar som krämig redning i såser och soppor eller att binda smeten till köttbullar, pannbiffar och fiskkakor.

”Prova även Kikkoman Panko som krispig topping på en lasagne, grönsakslåda eller potatisgratäng, och testa gärna att blanda ner det i smuldegen till höstens alla bär- och fruktpajer”, tipsar Tilda Jönsson.

Innerpåsen till Kikkoman Panko är återförslutningsbar för praktisk dosering och optimal hållbarhet. Ströbrödet är veganskt, laktos- och mjölkfritt, men innehåller gluten.

Från och med vecka 33 finns Kikkoman Panko att köpa på ICA och Hemköp. Ca-pris 30 kr.

 

Senaste nytt

Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Andelen vegetarianer, veganer och flexitarianer har minskat, inte minst bland unga, samtidigt ökar intresset för hybridprodukter.
hybrid
Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Estrella firar midsommar med snacksvisor

Estrella vill höja midsommarstämningen genom att lansera ett vishäfte med festliga snacksvisor – att sjunga till chipsskålen.
Estrella_Snacksvisor_Pressbild_1920x1080
Estrella firar midsommar med snacksvisor

Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Svenska BlueRedGold tar in 31 miljoner i en investeringsrunda för att utveckla ett skalbart inomhussystem för åretruntodling av saffran.
saffran2hoÌ_g fotograf Markus Engstrand
Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Över 35 ton jordgubbar har kontrollerats, bland annat för att säkerställa att ursprungsmärkningen stämmer och att företagen är registrerade.
gubbar
Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Läs vidare

Potatisen tar steget in i cafévärlden

DUG Foodtech lanserar världens första osötade potatisdryck för kaffe, DUG Unsweetened Barista.
DUG Collection
Potatisen tar steget in i cafévärlden

Världens första chokladfria "chokladcheesecake"

Urban Deli lanserar chokladcheesecake utan choklad, gjord på drav från ölbryggning.
Fakecake_Banner bock 1_4
Världens första chokladfria ”chokladcheesecake”

Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym

Barillas bronsvalsade premiumpasta, Al Bronzo, kommer i en ny, större förpackning med en lätt texturerad yta.
Al Bronzo Header Final.001
Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym

Willys lanserar svinnsmart grillnyhet

Willys lanserar Grill på Spill, grillbriketter gjorda av restprodukter från hasselnötsproduktion.
ac4ac925d653ca3f_org
Willys lanserar svinnsmart grillnyhet