Panko är japanska där pan betyder bröd och ko betyder smulor. Men det är inte vilka brödsmulor som helst! Brödet till Kikkoman Panko specialbakas utan kant, finmals och torkas. Resultatet är små, små lätta och luftiga flingor som absorberar minimalt med fett vid tillagning, vilket ger en bestående spröd och frasig yta.
”Kikkoman Panko är en högkvalitativ ersättare till vanligt ströbröd. Det trollar fram en alldeles speciell textur som lyfter upplevelsen av många olika sorters maträtter och specialiteter från hela världen. Produkten är lätt att lyckas med och är oumbärlig i alla hemmakockars kök”, säger Tilda Jönsson, produktchef för Kikkoman i Sverige.
Kikkoman Panko innehåller inga kryddor och har en neutral smak. Ströbrödet passar därför till både matlagning, bakning och desserter – till panering, fritering, stekning och ugnsbakning. Det går också utmärkt att använda några matskedar som krämig redning i såser och soppor eller att binda smeten till köttbullar, pannbiffar och fiskkakor.
”Prova även Kikkoman Panko som krispig topping på en lasagne, grönsakslåda eller potatisgratäng, och testa gärna att blanda ner det i smuldegen till höstens alla bär- och fruktpajer”, tipsar Tilda Jönsson.
Innerpåsen till Kikkoman Panko är återförslutningsbar för praktisk dosering och optimal hållbarhet. Ströbrödet är veganskt, laktos- och mjölkfritt, men innehåller gluten.
Från och med vecka 33 finns Kikkoman Panko att köpa på ICA och Hemköp. Ca-pris 30 kr.