Paulig bygger ny tortillafabrik i Belgien

PUBLICERAD: 10 augusti 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Paulig har påbörjat bygget av sin nya tortillafabrik i Roeselare, Belgien, en investering som uppgår till 45 miljoner euro. Med fabriken siktar koncernen på att stärka positionen som marknadsledare inom Tex-Mex i Europa. Produktionen planeras starta våren 2022 och ambitionen är att fabriken ska vara koldioxidneutral från start.

”Paulig siktar på att bli ett av Europas snabbast växande företag inom livsmedelsbranschen och branschledande inom hållbarhet. Den nya fabriken i Belgien kommer att göra det möjligt för oss att fortsätta växa inom Tex Mex-kategorin och öka vår innovationsförmåga. Vi ser att tillväxt och hållbarhet kan gå hand i hand, och därför planerar vi att göra den nya anläggningen koldioxidneutral redan från början. Vi vill skapa en ny, hållbar matkultur som är bra för både människor och planeten, säger Rolf Ladau, VD på Paulig.

Pauligs mål är att bli branschledande inom hållbarhet och planen är att alla koncernens tio nuvarande fabriker i sex länder ska vara koldioxidneutrala senast 2023. Fabrikerna i Mölndal och Landskrona samt kafferosteriet i Vuosaari och Gold&Green Foods fabrik i Järvenpää i Finland har redan certifierats.

”Med den nya fabriken kan vi integrera de bästa metoderna från våra befintliga anläggningar för att maximera energieffektiviteten och minimera klimatpåverkan. Fabrikens placering gör det möjligt att optimera logistikflödena och minska transportbehovet. Vi kommer att ansluta fabriken till det intilliggande distributionscentret via en bro, vilket eliminerar behovet av vägtransport för lagerhållning, säger Thomas Panteli, SVP Supply Chain och Sourcing på Paulig.

Certifieringarna genomförs av Natural Capital partners i enlighet med CarbonNeutral Protocol, som är det ledande globala ramverket för koldioxidneutralitet.

Pauligs målsättning är att minska växthusgasutsläppen från den egna verksamheten med 80 procent fram till 2030.

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland