Visit Sweden bjuder in till världens största utomhusbar

PUBLICERAD: 17 juni 2021
UPPDATERAD: 21 februari

The Drinkable Country, barbord i Ormanäs (Skåne) Foto: Niklas Nyman

Visit Sweden öppnar bokningen till världens största utomhusbar: The Drinkable Country. Såväl utländska som svenska turister kan nu njuta av unika svenska dryckesupplevelser vid 16 bord på några av Sveriges mest natursköna och rofyllda platser.

The Drinkable Country är en fortsättning på The Edible Country, världens största gör det själv-gourmetrestaurang, med recept framtagna av Guide Michelin-belönade kockar, som Visit Sweden lanserade 2019. Måltidskonceptet utökas nu med drycker och liksom med maten är tanken att gästerna kan skapa sina egna dryckesupplevelser, antingen med recept från dryckesexperter, färdiga lokala drycker och ingredienser som finns i omgivningen eller med hjälp av en lokal guide.

Varje bords erbjudande och omfattning varierar beroende på vilka typiska naturinspirerade drycker och hantverksdrycker som varje enskild aktör valt att lyfta för regionen. Det kan handla om allt från halvdagsupplevelser, där man får lära sig om naturens råvaror och hur de kan användas för att skapa nya spännande drycker, dryckesmenyer och avsmakningsmenyer, till enklare alternativ, som lokalt producerad saft, must, öl eller annat.

”The Drinkable Country gör det möjligt för besökare att utforska svenska smaker i världsklass direkt från naturen. Landets stora skafferi med bär, växter och friskt vatten erbjuder många fantastiska dryckesupplevelser som vi vill visa upp för många fler”, berättar Jens Heed, som leder Måltidsturismprogrammet på Visit Sweden.

Dryckesrecepten har tagits fram i samarbete med experter, som representerar olika delar av Sverige:

• Södra Sverige: Rebecka Lithander, hyllad sommelier som nu arbetar på den lokalt prisade restaurangen Mutantur i Malmö. Innan hon började på Mutantur arbetade hon på den tvåstjärniga Guide Michelin-restaurangen Daniel Berlin.
• Västsverige: Bar Bruno i Göteborg, en liten mysig bar som serverar innovativa cocktails med hembarskänsla.
• Östra Sverige: Tjoget i Stockholm har de senaste fem åren varit med på listan över världens 50 bästa barer.
• Norra Sverige: Emil Åreng med rötter i Norrland utsågs till Sveriges bästa bartender 2015 och har även vunnit flera internationella priser. Emil kommer närmast från •

The Drinkable Country-borden finns i Arjeplog och Liehittäja (Swedish Lapland), Grövelsjön (Dalarna), Orbaden (Gävleborg), Nyköping (Sörmland), Salthamn (Gotland), Ramsvik och Göta Kanal (Västsverige), Falkenberg (Halland), Kasteberg, Asa, Wallby och Stufvenäs (Småland), Ormanäs, Vånga och Ven (Skåne).

Visit Sweden arbetar tillsammans med Sveriges regionala turistorganisationer, regioner och storstäder långsiktigt med att stärka bilden av Sverige som måltidsdestination för att få fler utländska turister att resa till Sverige för maten och dryckens skull.

Mer information finns här

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Frida Carlsson blir ny chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige. Hon tillträder efter sommaren.
Frida Carlsson

Saveggy tar in 20 miljoner från investerare

Saveggy har utvecklat en ätbar växtbaserad beläggning som ersätter plasten på gurka. Nu siktar bolaget på lansering i industriell skala.
bd40b94b513bbcc2_org

Kockens upphör som bolag – blir en del av Culinar

Sveriges Stärkelseproducenter Förening har beslutat att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB.
B7025175

Ny rapport: Större kaka men mindre bit

Idag går cirka 13 procent av hushållens utgifter till livsmedel, vilket kan jämföras med 44 procent i början av 1900-talet.
Skärmavbild 2024-04-18 kl. 08.29.58