Italienska nyheter från premiumkonceptet Coop Gourmet

PUBLICERAD: 23 april 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Intresset för olika matkulturer ökar i takt med att fler lagar mer mat hemma, inte minst det klassiska italienska köket. En nyckel till bra vardagslyx är festlig mat med hög kvalitet som både passar i vardagen och till fest, men det får gärna vara lättlagat. Vad passar då bättre under en italiensk afton än en riktigt god färskpasta tillsammans med en krämig tomatsås.

”Matglädje och råvaror av högsta kvalitet kännetecknar det italienska köket. Därför är jag extremt glad att vi nu kan erbjuda våra kunder och medlemmar smakupplevelser med högsta fokus på god smak och kvalitet till en konkurrenskraftig prisnivå. På så sätt kan fler få uppleva den njutning som det italienska köket ger och dessutom med en tillagningstid på under tio minuter”, säger Åsa Wickholm, chef för Coops egna varumärken.

Den färska pastan kommer i varianter av två bandpastor och fyra fyllda pastor med bland annat ricotta och Karljohansvamp och buffelmozzarella D.O.P., basilika och tomat. Pastasåserna finns i två varianter, en classico och en smaksatt med mascarpone och pecorino. Den förgräddade pizzabotten är stenugnsbakad på napolitanskt vis och kommer i 2-pack.

Färsk pasta:

Coop Gourmet Pappardelle 250g, 19:50 kr
Coop Gourmet Tonnarelli 250g, 19:50 kr
Coop Gourmet Ravioli Karl Johan 250g, 33:95 kr
Coop Gourmet Mozzarella & Basilika 250g, 33:95 kr
Coop Gourmet Parline Parmigiano Reggiano 250g, 33:95 kr
Coop Gourmet Parline Prusciutto 250g, 33:95 kr

Pastasås:

Coop Gourmet färsk pastasås Classico 300g, 29,95 kr
Coop Gourmet färsk pastasås Mascarpone 300g, 29,95 kr
Pizzabotten förgräddad

Coop Gourmet förgräddad pizzabotten 2-pack 480g, 39:95 kr

Läs vidare

Zetas pinsafamilj växer

Zeta lanserar Mini Pinsa för en person som en uppföljare till originalet Zeta Pinsa samt tre nya pinsasåser.
Pinsa samlingsbild liggande

Ridderheims lanserar färdigskivad chark och byter design

Ridderheims lanserar tunt skivade italienska charkprodukter i konsumentförpackning och byter även design.
Unknown-1

Blossa 2024 har smak av rökig whisky och tång

I Blossa 2024 blandas klassiska glöggkryddor med rökig whisky och en salt förnimmelse av sjö och hav.
Blossa-2024_bild-PRM

Protos lanserar Både & färs

Protos nya färs Både & görs av hälften nötkött och hälften linser från Krav-märkta svenska gårdar.
SaS Både & färs

Senaste nytt

SLU lanserar dataspel om matens miljöpåverkan

Elevers kunskaper om matens miljöpåverkan är låg. Nu har forskare vid SLU tagit fram ett dataspel som ska öka kunskaperna.
klimatspelet_logga

Zetas pinsafamilj växer

Zeta lanserar Mini Pinsa för en person som en uppföljare till originalet Zeta Pinsa samt tre nya pinsasåser.
Pinsa samlingsbild liggande

Kronfågel minskar sina klimatutsläpp

Kronfågel har sänkt sina utsläpp i den egna produktionen snabbare än förväntat
strömmen

Ridderheims lanserar färdigskivad chark och byter design

Ridderheims lanserar tunt skivade italienska charkprodukter i konsumentförpackning och byter även design.
Unknown-1