Abdon Food investerar i en ny kvarn som kommer att byggas i Västerås. Samtidigt vidareutvecklar företaget sin kvarnverksamhet i Helsingborg.
Abdon Food är ett av de ledande cerealieföretagen i Norden med varumärken som Finax, Abdon Mills, Ramlösa Kvarn och Björnekulla. Företaget, som sedan starten 1973 har producerat mjöl och cerealieprodukter vid sin kvarn i Helsingborg, satsar nu på att utveckla kvarnverksamheten med en ny kvarn i Västerås. Etableringen beräknas innebära ett 20-tal nya arbetstillfällen i orten.
”Med den nya kvarnen kommer vi att ha två kvarnar strategiskt placerade i Sveriges största odlingsområden. Investeringen gör att vi kan erbjuda våra kunder produkter som är producerade av närodlade råvaror, samtidigt som vi minimerar transporten vilket är positivt ur ett hållbarhetsperspektiv”, säger Hans Holmstedt, VD för Abdon Food.”
Idag produceras merparten av svenskt mjöl i Skåne och Halland för att sedan transporteras till kunder över hela Sverige. Med Abdon Foods nya kvarn i Västerås minskas transporterna avsevärt, då både råvaror och många av kunderna finns i Mälardals-området. Även transportavståndet till kunderna i norra Sverige minskas markant.
Som en del av satsningen kommer även kvarnverksamheten i Helsingborg att vidareutvecklas och fortsatt stå för produktionen åt kunderna i södra Sverige.
”Vi vill stärka och säkra produktionen av svenskodlade och svenskproducerade cerealier med vår nu beslutade investering. Vi ser med glädje fram emot vår fortsatta utveckling i nära samarbete med kunder, spannmålsproducenter och övriga samarbetspartners”, säger Hans Holmstedt.”