Lotus Biscoff lanserar nu tre nyheter i form av Lotus Biscoff Sandwich. Den klassiska Biscoff-kakan med dess unika smak möter en krämig fyllning som kommer i tre olika smaker – Biscoff Cream, Vanilj och Mjölkchoklad. Lotus Biscoff är den lilla kakan som många känner igen från dess unika karamelliserade smak och sprödhet. Den ikoniska kakan har länge varit en riktig stjärna på den internationella kakhimlen och utökar nu också sitt sortiment i Sverige. Nyheten Lotus Biscoff Sandwich har samma unika och knäckiga smak som originalet, men kakan har nu en rund form med ett lager fyllning. De olika varianterna är matchade med kexet för att skapa den ultimata smakupplevelsen och kommer i smakerna Biscoff Cream, som är den klassiska Lotus Biscoff smaken, samt vanilj och mjölkchoklad.
”Vi är otroligt glada att få lansera dessa tre läckra nyheter från Lotus i Sverige. Med den unika karamelliserade kakan och de goda fyllningarna tillför vi nya smakupplevelser till kakhyllan. Vi hoppas att många kommer prova och att vi på så vis kan bidra med många glädjefulla stunder”, säger Pelle Karlson, Country Manager på Lotus Bakeries.
Något för varje smak
Kakans namn kommer från att smaken av den karamelliserade kakan tillsammans med kaffe är en perfekt kombination, då de två olika smakerna förhöjer varandra. Biscuit + Coffee = Biscoff. Att den nya kakan Lotus Biscoff Sandwich nu dyker upp på svensk mark är en god nyhet för vårt fikatokiga land. I Sverige fikar vi nämligen 1,6 gånger per dag och totalt 11 hela dygn på ett år. Med Lotus Biscoff Sandwich finns det något som faller varje inbiten fikaälskare i smaken. En kaka som passar lika bra för en fika över bordet med nära och kära, som för en stämningshöjare ute på promenad i naturen.
Samtliga kakor är vegetariska och fria från konserveringsmedel – smakerna Biscoff Cream och Vanilj är även veganska. Nyheterna finns nu tillgängliga i dagligvaruhandeln. En rulle väger 150 gram och rekommenderat pris är cirka 16,90 SEK.
Om Lotus
Historien om Lotus Biscoff började redan 1932, då bröderna Jan, Emiel och Henri Boone öppnade sitt första bageri i staden Lembeke i Belgien. Kakan som är gjord på naturliga råvaror fick sitt namn efter Lotusblomman som ska symbolisera renhet. Hemligheten med Lotus Biscoff ligger i kakans unika smak, distinkta design och underbara sprödhet. Det familjeägda bageriet är fortfarande verksamt i sin hemstad där de än idag tillverkar sina bakverk.