Semper etablerar eget logistikcenter i Götene

PUBLICERAD: 3 februari 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Semper fortsätter att investera i Götene och storsatsar nu på att etablera ett helt nytt centrallager i Götene. Logistikcentret möjliggör ökad flexibilitet och förbättrad service till alla kunder i Norden och Europa.

De senaste åren har Semper investerat mer än 250 miljoner kronor i sin tillverkningsanläggning för välling, gröt och modersmjölksersättning i Götene, Västergötland. Nu tas ytterligare utvecklingssteg genom etableringen av ett nytt centralt logistikcenter i anslutning till tillverkningsanläggningen. Centret kommer att hantera såväl förnödenheter av råvaror till fabriken i Götene, som färdigvaror från koncernens systerföretag och utgöra en central distributionspunkt till samtliga kunder för Semper.

”Under förra året genomförde vi en översyn och en större upphandling av våra lager- och logistiktjänster. Det arbetet resulterade i att vi såg stora ekonomiska och miljömässiga fördelar med att bygga ett eget centrallager i nära anslutning till tillverkningsanläggningen i Götene, istället för att fortsätta låta ett externt företag hantera vår lagerlogistik som vi har gjort under många år, säger Elin Nordstedt, Customer Service & Logistics Manager på Semper.

Johnny Skeppstedt är projektledare för etableringen. Han säger att det nya centrallagret förstärker Sempers position i regionen och skapar större möjligheter att möta framtida krav från marknaden:

”Genom att ha ett eget lager ökar vår kontroll och vi kan bli mer flexibla och erbjuda kunderna ännu bättre service.”

Centret kommer att bli cirka 23 000 kvadratmeter stort. Bygget inleddes under januari och fastigheten planeras stå klar för inflyttning under senhösten 2021. För att etablera det nya logistikcentret har Semper tecknat avtal med CH Square. Peter Nilsson, VD och Partner på CH Square, menar att det geografiska läget och framtida expansionsmöjligheter gör Götene till en mycket bra etableringsort.

”Den tajta tidsplanen är möjlig genom vår lösningsfokuserade dialog och Götene kommuns professionella agerande”, säger Peter Nilsson.

Det skapas också miljömässiga vinster genom etableringen. Det nya logistikcentret kommer att certifieras enligt kraven för Green Building. Semper har valt att ingå ett långsiktigt partnerskap med Logent som logistikpartner och leverantör av lagerdriften.

”Tillgången till den kompetens Logent besitter kommer att hjälpa oss att utveckla vår logistik på såväl kort som lång sikt. I och med etableringen kommer vi att få ett modernt och flexibelt centrallager, samtidigt som vi minskar våra koldioxidutsläpp genom effektivare transporter, säger Elin Nordstedt.

Läs vidare

Packnews nr 5 - gratisläsning om Scanpack

Packnews nr 5 är en annorlunda utgåva ur flera aspekter. Tidningen finns bara i digitalt format, kan läsas kostnadsfritt och handlar enbart om Scanpack 2024.
Packnews-5_24-mailchimp-header

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport visar att de viktigaste alternativen till plastförpackningar "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Konsumenterna föredrar pappersbaserade förpackningar

Den senaste konsumentenkäten Trend Tracker Survey 2023 från Two Sides Europe visar att konsumenter föredrar pappersbaserade förpackningar.
låda på transportx

Senaste nytt

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210