Pågen blir ny huvudpartner till Stadsmissionen

PUBLICERAD: 11 december 2020
UPPDATERAD: 21 februari


För att stötta socialt utsatta barn, unga och familjer och verka för en positiv integration går Pågen nu in i partnerskap med Sveriges Stadsmissioner och blir nationell huvudpartner.

Partnerskapet innebär bland annat ett ekonomiskt stöd för att bidra till de Stadsmissionens verksamheter ute i landet, men också ett riktat ekonomiskt stöd liksom bröddonationer till Göteborgs och Skåne stadsmissioner – två regioner där Pågen idag har bagerier.

”Stadsmissionen gör ett fantastiskt arbete för människor i utsatthet. Inte minst för barn och ungdomar som behöver stöd och hjälp för att få en bra grund att stå på. Vi är stolta över att kunna stödja deras verksamhet och bidra till att fler ska kunna må bra och att utanförskap vänds till innanförskap”, säger Berith Apelgren, Pågens informations- och hållbarhetschef.

Sveriges Stadsmissioner består av tio lokala stadsmissioner som arbetar för att människor i social och ekonomisk utsatthet ska få en bättre tillvaro. Varje stadsmission erbjuder ett brett stödutbud i form av en öppen mötesplats, individuell vägledning, rådgivning och utdelning av mat. På några orter finns även en öppen förskola för barn, terapiverksamhet och skyddat boende.

”En viktig del av vår verksamhet vänder sig till barn, unga och familjer. Vi erbjuder gemensamhetsskapande aktiviteter och måltider, vuxennärvaro och läxläsning, rådgivning och stöd av erfaren personal som är socialarbetare och jurister. Vi är oerhört glada att nu bli partners med Pågen – allt stöd vi kan få är av största vikt för att vi ska kunna fortsätta bedriva vår viktiga och kostnadsfria verksamhet, säger Jonas Berglund, ansvarig för partnerskap med företag på Sveriges Stadsmissioner.

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

Circle K testar ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
DSC_2106HR (4)

Spendrups ska börja återvinna kolsyra

Spendrups investerar 23 miljoner kronor i en anläggning för återvinning av kolsyra.
Bild på kolsyreanläggning till prm 230206