Julen är en stor osthelg. Till julen äter svenskarna nära 3000 ton ost till ett värde av nästan 270 miljoner kronor*.
Allerum Högtidsost är en helt ny osttyp i kategorin. En lagrad, grynpipig och smakrik säsongsost med unik bakteriekultur. Den är lagrad och ystad på mejeriet i Kristianstad, och gjord på svensk mjölk.
”Man brukar säga att ett julbord inte är komplett utan en riktigt god julost, så för alla ostälskare därute är detta en fin nyhet”, säger Louise Heegaard, marknadschef för ost på Skånemejerier, och fortsätter:
”Högtidsosten är krämig och smakrik med en balanserad sälta. Det är en helt ny typ av ost att överraska gästerna med”.
Allerums Högtidsost är på 1.1 kilo och passar både till festmåltiderna, och de långa frukostarna som ledighet ofta bjuder på.
Produkten har 90 dagars hållbarhet från produktionsdagen. Förpackningen sorteras som plast.
Allerum Högtidsost finns hos ICA, Axfood, Coop och Mathem från vecka 47. Rekommenderat pris i butik är 129 kr/st.
* Källa: AC Nielsen Total hårdost MAT v51 och 52 2019, DVH TOT