Allerum Högtidsost tar plats på julbordet

PUBLICERAD: 18 november 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Julen är en stor osthelg. Till julen äter svenskarna nära 3000 ton ost till ett värde av nästan 270 miljoner kronor*.

Allerum Högtidsost är en helt ny osttyp i kategorin. En lagrad, grynpipig och smakrik säsongsost med unik bakteriekultur. Den är lagrad och ystad på mejeriet i Kristianstad, och gjord på svensk mjölk.

”Man brukar säga att ett julbord inte är komplett utan en riktigt god julost, så för alla ostälskare därute är detta en fin nyhet”, säger Louise Heegaard, marknadschef för ost på Skånemejerier, och fortsätter:

”Högtidsosten är krämig och smakrik med en balanserad sälta. Det är en helt ny typ av ost att överraska gästerna med”.

Allerums Högtidsost är på 1.1 kilo och passar både till festmåltiderna, och de långa frukostarna som ledighet ofta bjuder på.

Produkten har 90 dagars hållbarhet från produktionsdagen. Förpackningen sorteras som plast.

Allerum Högtidsost finns hos ICA, Axfood, Coop och Mathem från vecka 47. Rekommenderat pris i butik är 129 kr/st.

* Källa: AC Nielsen Total hårdost MAT v51 och 52 2019, DVH TOT

Senaste nytt

Easy to Use - Reumatikerförbundet lanserar märkning för lättöppnade produkter

Förpackningarnas öppningsbarhet, men även hanterbarhet, är frågor som stötts och blötts under alla år, egentligen ända sedan konsumentförpackningar såg dagen ljus i mitten på 1900-talet. Svåröppnat har alltid varit ett gångbart ord och så är det i många fall fortfarande. Nu lanserar Reumatikerförbundet en produktmärkning för förpackningar och produkter som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ny trågförseglare för stora volymer från Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introducerat en ny trågförslutare för livsmedelsindustrin, QX-800 som ger ökad kapacitet och hanterar prestanda- och effektivitetsutmaningar för trågförslutningsapplikationer. Den bygger på smart intelligens och har en kompakt design.
QX 800 close up shot of gripper arms with pots of fruitx

Läs vidare

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ärtbaserad 2-i-1-produkt för matlagning och vispning

Sproud 2-i-1 Cooking/Whipping är en ny växtbaserad matlagnings- och vispprodukt för både söta och salta rätter.
952b2f9454e770fa_org

Skakad sallad nu på Pressbyrån

Picadeli introducerar tre varianter av den virala succén "shake salad", exklusivt framtagna för Pressbyrån.
3500x2300_shakesallader2

Nytt Nespresso-kaffe med vitamin B6

Nespresso utökar serien Coffee+ med den funktionella kaffenyheten Active, som är berikad med vitamin B6.
WW_ALL_VL_Spring 2025_Creative Cups_KV1_ICED LEGGERO MILK_RGB_LOCK_20-XX