Sveriges Ica-handlare donerar 20 miljoner till Majblomman

PUBLICERAD: 6 november 2020
UPPDATERAD: 21 februari

Tove Lindahl Greve, generalsekreterare på Majblomman, tillsammans med Magnus Moberg, ordförande i Ica-handlarnas Förbund.

Barnen drabbas just nu hårt i den pågående pandemin. Sveriges Ica-handlare har därför beslutat att donera 20 miljoner kronor till Majblomman. Beloppet går oavkortat till barn i ekonomisk utsatthet.

Stödet från Sveriges 1 500 Ica-handlare ska oavkortat gå till det som barn annars skulle ha gått miste om, som kläder, skor, aktiviteter och fritidsutrustning.

”Vart tionde barn i Sverige lever i ekonomisk utsatthet. De barnen betalar ett högt pris i skuggan av pandemin, samtidigt som vi har tvingats ställa in den traditionella majblommeförsäljningen. Tack vare Ica-handlarnas donation på 20 miljoner kronor kan vi trots allt dela ut lika mycket pengar till barn som vi gjorde 2019. Varenda krona blir till kläder, skor, fritidsaktiviteter och annat som barn behöver”, säger Tove Lindahl Greve, generalsekreterare på Majblomman.

Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som verkar i Sverige sedan år 1907. Varje vår säljer barn över hela landet majblommor. Insamlingen går till barn som lever i ekonomisk utsatthet i Sveriges alla kommuner.

”Som Ica-handlare finns vi mitt i samhället och upplever just nu en ökande press på utsatta grupper och inte minst barnfamiljer på grund av pandemin. Det engagemang Majblomman visar lokalsamhället ligger väldigt nära vår egen historia och värdegrund och att stötta deras viktiga arbete känns rätt på alla sätt”, säger Magnus Moberg, ordförande i Ica-handlarnas Förbund.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado