Färdigskurna rotfrukter från finska Apetit

PUBLICERAD: 5 oktober 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Skulle middagen helst varit klar för en halvtimme sedan? Slipp skalandet, skärandet och fixa middagen på nolltid med närodlade Ugnsrotfrukter och Potatis & Lökblandning från grönsaksexperten Apetit. Ät som de är eller använd som bas i en snabb Janssons frestelse eller gratäng!
Finska Apetit, som gör frysta grönsaksprodukter, vill göra det så enkelt och bekvämt som möjligt för konsumenter att äta mer grönt, för både hälsans och klimatets skull. Apetits senaste tillskott Ugnsrotfrukter och Potatis & Lökblandning innehåller färdigskurna rotfrukter och potatis som underlättar vardagen och gör middagen klar på ett nafs! Ugnsrotfrukter består av krispiga kålrötter, söta morötter och knaprig potatis som enkelt värms i ugnen och passar som ett gott tillbehör till både fisk- och kötträtter. Med Potatis & Lökblandningen blir både potatisgratängen och Janssons frestelse klar på nolltid, perfekt både en stressig vardag, till helgmiddagen eller på julafton!
Rotfrukter och potatis är fulla med vitaminer, mineraler och kostfibrer och trivs i nordiska klimat vilket innebär både kortare transport och mindre klimatpåverkan än kolhydratkällor som ris och quinoa. Apetits grönsaker odlas enligt hållbara odlingsmetoder i Finland.
Genom att ha frysta ugnsgrönsaker hemma så kan du använda vad du behöver och lägga tillbaka resten i frysen, där de håller länge helt utan konserveringsmedel. Enklare sätt att minska matsvinnet finns knappt!
Apetits Potatis & Lökblandning och Ugnsrotfrukter är tillgängliga i frysdisken på ICA från v.40.

Läs vidare

Oväntade smaklanseringar från Gårdschips

Gårdschips lanserar tre nya, oväntade smakkombinationer: Gin & Tonic, Raspberry Sour samt Chili Cheese.
News-GC

Ny kärlekskollektion från Lakrids By Bülow

Det danska gourmetlakritsföretaget Lakrids By Bülow lanserar LOVE-kollektion med fyra av sina mest populära smaker.
eyJwYXRoIjoibGFrcmlkcy1ieS1idWVsb3dcL2ZpbGVcL21NVkJUZFJpZzFycjFLYVpmMlNULmpwZyJ9_lakrids-by-buelow_jONL2iErCw546WiEQssXZFoNENODYn7EO2fkPewE8Fc

Sommarkänsla året runt med Pomonader

Kiviks Musteri lanserar det nya konceptet Pomonad, en kolsyrad dryck baserad på svenska äpplen och andra svenska sommarsmaker.
Pomonader 16_9

Felix moderniserar hela kolonialhyllan

Felix lanserar nya såser och dressingar, recepten på flera befintliga produkter förbättras och hela sortimentet kommer i nya "drizzleflaskor".
Sallad_1200x750 2

Senaste nytt

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210