Fontanas Grilloumi i smakrika tärningar

PUBLICERAD: 18 september 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Sedan år 2010 har svenska folket stekt och grillat Fontanas Grilloumi. Men osten kan också ätas som den är, ugnsbakas eller läggas på pizzan. För enkelhetens skull kommer nu Tärnad Grilloumi i två smakrika marinader som gör livet lite godare.

Den tärnade osten ligger i en marinad av solros- och olivolja, den ena smaksatt med chili och örter, den andra med mynta och rosépeppar. Den kan stekas eller ugnsbakas, men båda varianterna är också väldigt goda att äta som de är.

”Det är dags att vi vågar sätta tänderna i den här osten utan att tillaga den först. Grilloumi är härligt mjuk och får fin, fräsch smak av marinaden. Har man tid kan man steka den, annars kan man låta bli”, säger Loizos Papadopoulos,VD på Fontana Food.

I Grekland och på Cypern är det inte ovanligt att man äter den här typen av ost som den är, utan att grilla eller steka den. De tärnade nyheterna gör sig perfekt som bland smårätterna eller i en sallad, där marinaden också funkar utmärkt som dressing. Med en burk Tärnad Grilloumi i kylen blir det enklare att fixa tilltugget, ge karaktär åt ostbrickan eller sätta lite extra smak på middagen.

Familjeföretaget Fontana introducerade Grilloumi år 2010, och ganska snart tog den plats på svenska grillar. Osten produceras av färsk ko-, får- och getmjölk. Till skillnad från halloumi viks inte Grilloumi under produktionen, vilket ger den fler variationsmöjligheter eftersom den inte är skiktad. Det är också en lite krämigare ost som håller sig mjuk även efter stekning.

Tärnad Grilloumi® är pastöriserad ko-, får- och getmjölk med havssalt i en marinad av solros- och olivolja. Fetthalten är 24 procent. Två varianter finns, en lite hetare Tärnad Grilloumi® Chili & Örter med smak av chili, oregano och mynta, och en fräsch Tärnad Grilloumi® Mynta & Rosépeppar.

Tärnad Grilloumi® är en bra smaksättare att ha hemma i kylskåpet, alla dagar i veckan. Rekommenderat pris är 35,90 SEK (för 330 g). Produkterna finns på ICA från vecka 37.

Senaste nytt

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Smartare Mat i Sverige köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2

Reumatikerförbundet lanserar Easy to Use-märkning

Reumatikerförbundet lanserar en produktmärkning för förpackningar och produkter, som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Läs vidare

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ärtbaserad 2-i-1-produkt för matlagning och vispning

Sproud 2-i-1 Cooking/Whipping är en ny växtbaserad matlagnings- och vispprodukt för både söta och salta rätter.
952b2f9454e770fa_org

Skakad sallad nu på Pressbyrån

Picadeli introducerar tre varianter av den virala succén "shake salad", exklusivt framtagna för Pressbyrån.
3500x2300_shakesallader2