Fontanas Grilloumi i smakrika tärningar

PUBLICERAD: 18 september 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Sedan år 2010 har svenska folket stekt och grillat Fontanas Grilloumi. Men osten kan också ätas som den är, ugnsbakas eller läggas på pizzan. För enkelhetens skull kommer nu Tärnad Grilloumi i två smakrika marinader som gör livet lite godare.

Den tärnade osten ligger i en marinad av solros- och olivolja, den ena smaksatt med chili och örter, den andra med mynta och rosépeppar. Den kan stekas eller ugnsbakas, men båda varianterna är också väldigt goda att äta som de är.

”Det är dags att vi vågar sätta tänderna i den här osten utan att tillaga den först. Grilloumi är härligt mjuk och får fin, fräsch smak av marinaden. Har man tid kan man steka den, annars kan man låta bli”, säger Loizos Papadopoulos,VD på Fontana Food.

I Grekland och på Cypern är det inte ovanligt att man äter den här typen av ost som den är, utan att grilla eller steka den. De tärnade nyheterna gör sig perfekt som bland smårätterna eller i en sallad, där marinaden också funkar utmärkt som dressing. Med en burk Tärnad Grilloumi i kylen blir det enklare att fixa tilltugget, ge karaktär åt ostbrickan eller sätta lite extra smak på middagen.

Familjeföretaget Fontana introducerade Grilloumi år 2010, och ganska snart tog den plats på svenska grillar. Osten produceras av färsk ko-, får- och getmjölk. Till skillnad från halloumi viks inte Grilloumi under produktionen, vilket ger den fler variationsmöjligheter eftersom den inte är skiktad. Det är också en lite krämigare ost som håller sig mjuk även efter stekning.

Tärnad Grilloumi® är pastöriserad ko-, får- och getmjölk med havssalt i en marinad av solros- och olivolja. Fetthalten är 24 procent. Två varianter finns, en lite hetare Tärnad Grilloumi® Chili & Örter med smak av chili, oregano och mynta, och en fräsch Tärnad Grilloumi® Mynta & Rosépeppar.

Tärnad Grilloumi® är en bra smaksättare att ha hemma i kylskåpet, alla dagar i veckan. Rekommenderat pris är 35,90 SEK (för 330 g). Produkterna finns på ICA från vecka 37.

Senaste nytt

125 miljoner investeras i svenskt växtbaserat protein

Plant Protein Production AB i Jämjö ska producera svenskt växtbaserat protein av åkerböna.
Skärmavbild 2025-11-10 kl. 11.56.46
125 miljoner investeras i svenskt växtbaserat protein

Tetra Pak lanserar ny plattform för livsmedelsproduktion

Tetra Pak Factory OS är en ny AI-driven plattform för livsmedelsproduktion – en skalbar och modulär lösning som kopplar ihop hela fabriken.
Tetra Pak® Factory OS™
Tetra Pak lanserar ny plattform för livsmedelsproduktion

Stöd till livsmedelsbutiker ska stärka Sveriges beredskap

Livsmedelsbutiker i tio kommuner kan ansöka om stöd för att installera eluttag, som behövs för att ansluta mobila reservkraftaggregat.
Shopping,In,A,Supermarket,Concept.shopping,In,Supermarket,A,Shopping,Cart
Stöd till livsmedelsbutiker ska stärka Sveriges beredskap

Estrella startar valmyndighet – för chips

Inför valåret 2026 startar Estrella en egen valmyndighet – Chipsvalmyndigheten– med uppdrag att hitta Sveriges nästa stora chipssmak.
Estrella_Chipsvalet_Headerbild
Estrella startar valmyndighet – för chips

Läs vidare

Hammars Bryggeri lanserar svensk cola-utmanare

Hammars Bryggeri vill erbjuda ett alternativ till de stora internationella varumärkena med Svensk Cola.
hammars
Hammars Bryggeri lanserar svensk cola-utmanare

Tomtens Karamelläpple – Årets julfil från Norrmejerier

Barnen på Hjältarnas hus i Umeå har röstat fram Tomtens Karamelläpple som årets julfil från Normejerier.
0157	Norrmejerier	Julfil Karamellapple	1 liter	7310861001577
Tomtens Karamelläpple – Årets julfil från Norrmejerier

Framtidens timbaler ska öka matglädjen

BrandEye lanserar timbaler för personer med dysfagi. De ser ut som mat men har en konsistens som är lätt och säker att äta.
Skärmavbild 2025-10-31 kl. 09.01.08
Framtidens timbaler ska öka matglädjen

Blodbrownien lanseras i fler butiker till Halloween

I samband med Halloween kommer blodbrownien, som lanserades på Pressbyråns testbutik PBX, att finnas i flera butiker i hela landet.
Blodbrownie Emma Moberg
Blodbrownien lanseras i fler butiker till Halloween