Fontanas Grilloumi i smakrika tärningar

PUBLICERAD: 18 september 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Sedan år 2010 har svenska folket stekt och grillat Fontanas Grilloumi. Men osten kan också ätas som den är, ugnsbakas eller läggas på pizzan. För enkelhetens skull kommer nu Tärnad Grilloumi i två smakrika marinader som gör livet lite godare.

Den tärnade osten ligger i en marinad av solros- och olivolja, den ena smaksatt med chili och örter, den andra med mynta och rosépeppar. Den kan stekas eller ugnsbakas, men båda varianterna är också väldigt goda att äta som de är.

”Det är dags att vi vågar sätta tänderna i den här osten utan att tillaga den först. Grilloumi är härligt mjuk och får fin, fräsch smak av marinaden. Har man tid kan man steka den, annars kan man låta bli”, säger Loizos Papadopoulos,VD på Fontana Food.

I Grekland och på Cypern är det inte ovanligt att man äter den här typen av ost som den är, utan att grilla eller steka den. De tärnade nyheterna gör sig perfekt som bland smårätterna eller i en sallad, där marinaden också funkar utmärkt som dressing. Med en burk Tärnad Grilloumi i kylen blir det enklare att fixa tilltugget, ge karaktär åt ostbrickan eller sätta lite extra smak på middagen.

Familjeföretaget Fontana introducerade Grilloumi år 2010, och ganska snart tog den plats på svenska grillar. Osten produceras av färsk ko-, får- och getmjölk. Till skillnad från halloumi viks inte Grilloumi under produktionen, vilket ger den fler variationsmöjligheter eftersom den inte är skiktad. Det är också en lite krämigare ost som håller sig mjuk även efter stekning.

Tärnad Grilloumi® är pastöriserad ko-, får- och getmjölk med havssalt i en marinad av solros- och olivolja. Fetthalten är 24 procent. Två varianter finns, en lite hetare Tärnad Grilloumi® Chili & Örter med smak av chili, oregano och mynta, och en fräsch Tärnad Grilloumi® Mynta & Rosépeppar.

Tärnad Grilloumi® är en bra smaksättare att ha hemma i kylskåpet, alla dagar i veckan. Rekommenderat pris är 35,90 SEK (för 330 g). Produkterna finns på ICA från vecka 37.

Läs vidare

Nya funktionella havredrycker från Fazer Aito

Fazer Aito Boost är en ny kategori funktionella havredrycker, som kommer i de två smakerna hallon och mango.
boost

Sju höstnyheter från CandyKing

Fruktigt, salt och segt är utmärkande för CandyKings sju nya lösgodisbitar.
CandyKing-Liggande-1[4][3][4]

Alpro lanserar havredryck till kaffet

Alpro I Love Coffee Oat är en ny växtbaserad dryck som är framtagen för att ha i kaffe.
A_Coffee_Barista_Master_Image_flat_white_latte_art___Drinks_I-love-coffee-16-9

Blossa 23: En hyllning till Blossas hantverkshistoria

Blossa 23 är en vit starkvinsglögg med smak av hallon och humle, som även kommer i en alkoholfri variant.
Blossa-2023-Alkoholfri+15bildregel

Senaste nytt

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

Circle K testar ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
DSC_2106HR (4)

Spendrups ska börja återvinna kolsyra

Spendrups investerar 23 miljoner kronor i en anläggning för återvinning av kolsyra.
Bild på kolsyreanläggning till prm 230206