Fontanas Grilloumi i smakrika tärningar

PUBLICERAD: 18 september 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Sedan år 2010 har svenska folket stekt och grillat Fontanas Grilloumi. Men osten kan också ätas som den är, ugnsbakas eller läggas på pizzan. För enkelhetens skull kommer nu Tärnad Grilloumi i två smakrika marinader som gör livet lite godare.

Den tärnade osten ligger i en marinad av solros- och olivolja, den ena smaksatt med chili och örter, den andra med mynta och rosépeppar. Den kan stekas eller ugnsbakas, men båda varianterna är också väldigt goda att äta som de är.

”Det är dags att vi vågar sätta tänderna i den här osten utan att tillaga den först. Grilloumi är härligt mjuk och får fin, fräsch smak av marinaden. Har man tid kan man steka den, annars kan man låta bli”, säger Loizos Papadopoulos,VD på Fontana Food.

I Grekland och på Cypern är det inte ovanligt att man äter den här typen av ost som den är, utan att grilla eller steka den. De tärnade nyheterna gör sig perfekt som bland smårätterna eller i en sallad, där marinaden också funkar utmärkt som dressing. Med en burk Tärnad Grilloumi i kylen blir det enklare att fixa tilltugget, ge karaktär åt ostbrickan eller sätta lite extra smak på middagen.

Familjeföretaget Fontana introducerade Grilloumi år 2010, och ganska snart tog den plats på svenska grillar. Osten produceras av färsk ko-, får- och getmjölk. Till skillnad från halloumi viks inte Grilloumi under produktionen, vilket ger den fler variationsmöjligheter eftersom den inte är skiktad. Det är också en lite krämigare ost som håller sig mjuk även efter stekning.

Tärnad Grilloumi® är pastöriserad ko-, får- och getmjölk med havssalt i en marinad av solros- och olivolja. Fetthalten är 24 procent. Två varianter finns, en lite hetare Tärnad Grilloumi® Chili & Örter med smak av chili, oregano och mynta, och en fräsch Tärnad Grilloumi® Mynta & Rosépeppar.

Tärnad Grilloumi® är en bra smaksättare att ha hemma i kylskåpet, alla dagar i veckan. Rekommenderat pris är 35,90 SEK (för 330 g). Produkterna finns på ICA från vecka 37.

Läs vidare

Oväntade smaklanseringar från Gårdschips

Gårdschips lanserar tre nya, oväntade smakkombinationer: Gin & Tonic, Raspberry Sour samt Chili Cheese.
News-GC

Ny kärlekskollektion från Lakrids By Bülow

Det danska gourmetlakritsföretaget Lakrids By Bülow lanserar LOVE-kollektion med fyra av sina mest populära smaker.
eyJwYXRoIjoibGFrcmlkcy1ieS1idWVsb3dcL2ZpbGVcL21NVkJUZFJpZzFycjFLYVpmMlNULmpwZyJ9_lakrids-by-buelow_jONL2iErCw546WiEQssXZFoNENODYn7EO2fkPewE8Fc

Sommarkänsla året runt med Pomonader

Kiviks Musteri lanserar det nya konceptet Pomonad, en kolsyrad dryck baserad på svenska äpplen och andra svenska sommarsmaker.
Pomonader 16_9

Felix moderniserar hela kolonialhyllan

Felix lanserar nya såser och dressingar, recepten på flera befintliga produkter förbättras och hela sortimentet kommer i nya "drizzleflaskor".
Sallad_1200x750 2

Senaste nytt

Här är finalisterna till årets matbluff 2024

Fem finalister har utsetts till antipriset Årets matbluff 2024. Nu ska "vinnaren" röstas fram av svenska folket.
matbluff

Oväntade smaklanseringar från Gårdschips

Gårdschips lanserar tre nya, oväntade smakkombinationer: Gin & Tonic, Raspberry Sour samt Chili Cheese.
News-GC

Carlsberg Sverige ny partner till Schweppes

Carlsberg Sverige har ingått ett partnerskap med Schweppes. Det innebär ett av de största tillskotten till Carlsberg Sveriges portfölj på över 15 år.
Unknown

Arvid Nordquists säkerställer fossilfria sjötransporter

Arvid Nordquist inför fossilfria sjötransporter i samarbete med logistikföretaget Scanlog.
Namnlös design (53)