Enkelt att pickla med Zetas snabbinläggning

PUBLICERAD: 28 augusti 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Att pickla grönsaker är en stark matlagningstrend. Naturligtvis för att det är gott men också ett bra sätt att ta vara på sommarens rikedomar. Med Zeta Snabbinläggning blir det nu ännu enklare att njuta av syrade inläggningar. Snabbt går det också, bara att skiva favoritgrönsakerna tunt, hälla över lagen och servera.

Det finns goda skäl att pickla, för få saker får smaklökarna att vakna till liv som lite syra. Dessutom balanserar syra grundsmakerna och har förmågan att framhäva råvarornas egen karaktär på bästa sätt.

”Vår snabbinläggning har en mjukare karaktär än de traditionella inläggningslagarna. Det beror på att den baseras på vinäger i stället för ättika vilket ger en unik fruktighet och utsökt balans mellan syra och sötma. Vinäger är nämligen hälften så sur som ättika och innehåller 7,2 procent syra i stället för 12 procent. Det gör att smaken av nyskördade smågurkor, lätt förvällda kantareller, lök och rotfrukter av alla de slag kan blomma ut”, berättar Måns Falk, kock och ansvarig för Accademia Di Luca, Di Luca & Di Lucas egen matakademi.

Zeta Snabbinläggning kännetecknas också av enkelheten. Det är bara att skiva favoritgrönsakerna tunt, häll på lagen och servera!

”Allra bäst blir det om inläggningen står ett par timmar eller något dygn i kylen. Föredrar man grövre grönsaker i lite större bitar kan man med fördel koka dem i några minuter i lagen. Då går smaken snabbt in i grönsaksbiten och de kan användas direkt i en sallad eller som tillbehör till grillat. Inlagda grönsaker är överlag perfekt att ha i kylen när matlagningsorken tar slut och man ändå längtar efter fräscha grönsaker på bordet”, tipsar Måns.

Zeta Snabbinläggning, 1 liter i pet-flaska, finns att köpa i samtliga dagligvarukedjor från vecka 34 och kostar cirka 30 kronor.

 

Senaste nytt

Fördubblade investeringar i alternativa proteiner

Under 2024 ökade investeringarna i alternativa proteiner med mer än 120 procent, enligt en ny analys från Good Food Institute Europe.
IsmaelB_GFI Europe

Klassisk ost har blivit en global succé

Keso har fått ett nytt uppsving på marknaden, drivet av sociala medier och nya konsumtionsmönster.
pexels-shkrabaanthony-4397312

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Läs vidare

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ärtbaserad 2-i-1-produkt för matlagning och vispning

Sproud 2-i-1 Cooking/Whipping är en ny växtbaserad matlagnings- och vispprodukt för både söta och salta rätter.
952b2f9454e770fa_org

Skakad sallad nu på Pressbyrån

Picadeli introducerar tre varianter av den virala succén "shake salad", exklusivt framtagna för Pressbyrån.
3500x2300_shakesallader2