Axfood testar samleveranser av mat- och apoteksvaror

PUBLICERAD: 8 juni 2020
UPPDATERAD: 21 februari


I ett nytt pilotprojekt mellan Mat.se och Apohem testas samleveranser av mat och apoteksvaror, där Mat.se:s kunder kan lägga till produkter från Apohem som komplement till sin beställning. Först ut att kunna använda samleveranser blir kunderna i Stockholms-området.

Nu testar Axfoods koncernsyskon Mat.se och Apohem samleveranser av mat- och apoteksvaror.

”För oss på Mat.se är det viktigt att ligga i framkant gällande utvecklingen av e-handeln, och vi testar gärna nya och innovativa lösningar. Att samleverera och göra våra kunders vardag enklare är viktigt för oss”, säger Ludvig Anderberg, verksamhetschef på Mat.se.

I piloten får ett urval kunder som gjort ett matköp från Mat.se också erbjudande om att lägga till apoteksprodukter från Apohem och få dem levererade tillsammans med sin Mat.se-kasse.

”Vi söker kontinuerligt efter sätt att göra det enklare och smidigare att vara Apohem-kund. Att kunna lägga till våra apoteksprodukter i sin befintliga matkasse gör livet lite enklare. Dessutom får Apohem-paketet åka med en befintlig leverans, vilket är bra för miljön”, säger Gustav Hasselgren, VD på Apohem.

Testet med samleveranser beräknas pågå till hösten, då Apohem flyttar till ett nyrenoverat och utbyggt e-handelslager i Årsta och blir granne med Mat.se:s, Willys och Hemköps e-handelslager. Lagret kommer totalt att landa på 10 000 kvadratmeter och öka både e-handelskapaciteten och möjligheterna till synergier.

”För att möta kundernas behov på bästa sätt är det viktigt att vi hittar synergier och nya samarbeten inom Axfood-koncernen. Det gäller inte minst utvecklingen av e-handeln, som växer kraftigt inom både mat- och apotekssegmenten. Vi vill nu snabbt ta ut den här tjänsten till kunderna för att få in feedback och kunna vidareutveckla vårt erbjudande”, säger Frida Ridderstolpe, e-handelschef på Axfood.

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado